06.01.2023
Redakce

Chance liga pokračuje. Zabere B tým ve Frýdku-Místku?

Po dalším nepovedeném utkání se pokusí B tým zvednout ve Frýdku-Místku, který už dokázal jednou v sezóně porazit. Utkání v Hale Polárka začíná už v sobotu 7.1. od 17:00. Podaří se Dynamu B po třech zápasech znovu zvítězit a přiblížit se třináctému místu v tabulce?

Ani na domácím ledě proti Kolínu se B týmu nedařilo. Partnerský tým rivala z Hradce Králové šel v Chrudimi rychle do vedení a ačkoli se B týmu podařilo ve druhé polovině utkání dotáhnout na rozdíl jediné branky, tři vteřiny před koncem pečetil výhru Kozlů trefou do prázdné brány Vojtěch Síla.

„Nemůžeme začínat zápasy tak, jak začínáme. Už je to třetí zápas, kdy začneme hrát až za stavu 0:4, to je hrozně moc. Všichni si musíme uvědomit, že takto to prostě nejde, začátky zápasů odehrát tak, jak jsme ho odehráli dnes. Bohužel se to stalo v třetím utkání, každý hráč musí začít u svého hodnocení a k tomu také přistoupit v každém tréninku, v zápase se o tom ani nemusíme bavit," řekl po utkání asistent trenéra Jan Starý.

Získat důležité body do tabulky, které by pomohli družině trenéra Václava Baďoučka dotáhnout se na třináctou příčku v tabulce, nepomohl ani bodový příspěvek zkušených útočníků Jan Hrušky a Tomáš Svobody. Ztráta na předposlední místo se tak zvýšila už na jedenáct bodů.

„Jsme v situaci, kdy potřebujeme vyhrávat každý zápas, ne jen s týmy okolo. Ale teď jsme měli zápas s týmem, který jsme potřebovali stoprocentně vyhrát za tři body. Máme ještě osmnáct kol, kdy není kam uhnout a my neuhýbáme. Je to těžké, čeká nás dvojzápas v Ostravě s Frýdkem a Porubou a potřebujeme si přivést šest bodů. Já doufám, že si to všichni uvědomí a pojedeme tam napravit toto obrovské zaváhání," pokračoval Jan Starý.

V cestě teď stojí osmý Frýdek-Místek. Ten z posledních deseti zápasů pouze dvakrát odcházel vítězně a nezvládl ani poslední zápas s pražskou Slavii, které podlehl těsně 1:2. Nejproduktivnějším hráčem Frýdku je teprve devatenáctiletý Oskar Haas, který si svými povedenými výkony v Chance lize vysloužil také šanci v extralize, kde nastoupil do pěti utkání v dresu Třince.