14.08.2020
Redakce

Bylo to strašně těžké utkání, přiznal Vojtěch Nečas

Pardubice – Dynamo v rámci skupiny C Generali Česká Cupu dvakrát v jednom týdnu narazilo na stejného soupeře. V úterý a ve čtvrtek se mu do cesty postavil hradecký Mountfield. Dynamo v prvním zápase vsadilo v brance na Milana Kloučka, ve venkovním utkání o dva dny později si letošní premiérový start za A tým připsal devatenáctiletý Vojtěch Nečas. A byl to pro něho v nové sezoně tak trochu křest ohněm.

Venkovní zápas s Hradcem byl totiž od začátku diametrálně odlišný od toho, co bylo k vidění v Pardubicích, kde hosté vyhráli 1:0. Tentokrát Hradec vyhrál 6:5 po prodloužení, když byl od začátku aktivnější a mnohem více se dostával do gólových šancí. Vojtěchu Nečasovi se tak hodily rady od Milana Kloučka. „S Milanem jsme si psali, nějaké tipy mi dával, což mi dost pomohlo. Komunikujeme spolu hodně,“ prozradil pardubický brankář.

Po prvním derby chválil Jan Mandát zejména defenzivní hru Dynama. V podobném duchu se také vyjádřil i Vojtěch Nečas: „Máme opravdu výbornou obranu. Dneska jsme, bohužel, dostali o branku víc než soupeř, ale jinak si myslím, že máme jednu z nejlepších obran v lize. Výborně bráníme oslabení, přestože jsme z něj inkasovali rozhodující branku,“ přidal svůj pohled na obrannou práci Dynama devatenáctiletý mladík a zároveň dodal: „Samozřejmě musíme ještě vypilovat nějaké detaily a do sezony to bude výborné!“

Pardubice se v zápase dostaly dvakrát do vedení o dvě branky. O dva góly vedly i ve třetí třetině. „Rozhodně jsem věřil a hlavně jsem doufal, že už vedení ve třetí třetině udržíme a dotáhneme to do vítězného konce. Bohužel přišel smolný vyrovnávací gól a v prodloužení rozhodla přesilovka pět na tři,“ zalitoval ztraceného náskoku Vojtěch Nečas.

Pardubice si do tabulky skupiny C Generali Česká Cupu připsaly bod, který se nakonec může ukázat jako rozhodující. „Vezeme bod z venku, z ledu našeho velkého rivala. Malá spokojenost tam je, na druhou stranu jsme momentálně spíše zklamaní, protože jsme rozhodně sahali po třech bodech. Měli jsme k nim výborně našlápnuto,“ zapřemýšlel rodák z Poličky.

Pardubický gólman si i přes prohru nemohl vynachválit zkušenosti, které si z třaskavého derby odnese do dalšího hokejového života. „Bylo to strašně těžké, fyzicky náročné utkání. Bylo to náročné ve všech směrech a proto je to, myslím, výborná zkušenost,“ vyjádřil své nadšení juniorský brankář. „Bylo to moje první utkání v letošní sezoně za A tým a doufám, že přijdou i nějaká další,“ zakončil Vojtěch Nečas.