22.04.2023
Redakce

Byl jsem moc rád, že mě vybrali, říká po účasti v reprezentaci David Krčál

Ve dnech od 13. do 15.dubna se reprezentace do šestnácti let účastnila Turnaje čtyř zemí ve Švédsku. Český tým se v prvním zápase utkal se Slovenskem, ve druhém klání vyzval Finsko a své tažení uzavřel duelem se Švédskem. Čechům se ale nepodařilo ani jeden ze zápasů dotáhnout do vítězného konce a na turnaji tak skončili na posledním místě. Do reprezentace byl nominován také pardubický útočník David Krčál, který v krátkém rozhovoru zhodnotil celý turnaj.

Pardubického dorostence Davida Krčála nominace do reprezentace poměrně překvapila. „Na závěr sezóny jsem s tím moc nepočítal, ale byl jsem moc rád, že mě vybrali.“

Útočník Dynama zažil ve Švédsku teprve svůj první turnaj za reprezentaci a se svým debutem mohl být z individuálního hlediska rozhodně spokojený. Hned v úvodním utkání se totiž blýskl gólem. „V letošní sezóně jsem měl hned zkraje zranění a z reprezentace jsem vypadl. Takže jsem se teď těšil a mohl jsem si prodloužit sezónu o tři kvalitní zápasy,“ radoval se pardubický mladík.

Českému týmu se na turnaji nepodařilo ani jednou zvítězit, dohromady vstřelili jen tři branky. Češi nejdříve padli proti Slovensku 3:2, poté proti Finsku 1:3 a v posledním zápase nestačili na domácí Švédy, kteří si odnesli suverénní výhru 5:0. „Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale bohužel jsme neproměňovali gólové šance. Soupeři byli velice silní a zjistil jsem, že světový hokej je rychlejší, takže máme všichni co zlepšovat.“

„Byl to můj první turnaj v reprezentaci a moc jsem si ho užil. Realizační tým připravil výbornou atmosféru a mohli jsme se všichni soustředit na hru, bylo o nás skvěle postaráno, ale naše výsledky nebyly podle našich představ,“ řekl o turnaji Krčál.

I přes turnajové vytížení si David Krčál se spoluhráči našel chvíli času na navštívení místních obchodů. „Turnaj byl časově velmi náročný, takže jsme si město neprošli, ale zašli jsme si alespoň do obchodu,“ směje se pardubický útočník.