09.04.2023
Redakce

Boj o třetí semifinálovou výhru i další Fan Fest. Pardubice se mohou těšit na hokejové Velikonoce

Velikonoční pondělí bude letos pro pardubické fanoušky také ve znamení hokeje. Semifinálová série s Třincem se za stavu 2:2 na zápasy stěhuje zpět na východ Čech, pátá bitva vypukne v pondělí 10. dubna v 17:00.

5. semifinále: HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Bude se bojovat o důležitý třetí bod, série je vyrovnaná 2:2
  • Páté semifinále je, stejně jako předchozí duely, beznadějně vyprodané
  • Pardubice zvládly poslední zápas s čistým kontem

Z kabiny Dynama

Východočeši v prvním duelu ve Slezsku padli těsně 1:2, třetí porážku v řadě už ale nedopustili a po výhře s čistým kontem 2:0 se vrátili domů s nerozhodným stavem semifinálové bitvy s Oceláři. Po dvou dnech se půjde v pondělí znovu do akce, sváteční duel odstartuje před kamerami ČT Sport již v 17:00. „Těšíme se. Je to 2:2, další zápas bude klíčový jak pro nás, tak pro Třinec. Bude to boj, stejně jako všechny dosud odehrané zápasy v sérii. Je to o tom se dobře mentálně i fyzicky nachystat, vletět na to podat stoprocentní výkon. Věříme, že budeme úspěšní,“ hlásí obránce Peter Čerešňák.

Pardubičtí hokejisté se mohou znovu těšit na výhodu domácího prostředí, také pátý duel série byl rychle vyprodaný. „Na domácí fanoušky se samozřejmě těšíme. Fanoušci chodí celou sezonu, v play off je energie na stadionu ještě větší. Fanoušci jsou do toho zapálení, ženou nás dopředu. Už je kvůli nim chceme podat stoprocentní výkon a věřím, že budou spokojení,“ říká Čerešňák. Ten na závěr řekl: „Oceláři se drží věcí, co jim vychází, my se držíme věcí, co nám vychází. Jak jsem říkal, bude to boj jako doteď a ten, kdo bude fyzicky a psychicky odolnější, půjde dále.“

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – Dvořák, Košťálek, D. Musil, Čerešňák, Vála, Kolář – Cienciala, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Mandát, A. Musil, Vondráček – Říčka, Rákos, Paulovič.

Aktuálně od soupeře

V sérii mezi Pardubicemi a Třincem zatím platí jedna rovnice k vítězství: kdo dá první gól, zvládne celý zápas. Oba týmy zároveň dokázaly vyhrát na ledě soupeře s čistým kontem, naposledy Dynamo 2:0. „Vždycky v tom hraje roli kombinace více věcí. Člověk samozřejmě góla dát chce, ale může hrát roli únava, špatný led a nebo nedůraz. Těch faktorů se v daný moment sejde více a my tentokrát to štěstí neměli. A když už jsme se k dobré střele dostali, chytil to gólman, nebo jejich beci, co tam padali všude možně,“ hledal kapitán Ocelářů Petr Vrána příčiny, pro se svěřenci kouče Motáka v posledním utkání ani jednou neprosadily.

„Vyrovnaný zápas s výbornou kulisou. Čekalo se na to, kdo dá ten první gól. Bohužel, my jsme to nebyli. Ač jsme měli vyložené šance, bohužel jsme z nich gól dnes nedali. Ale skládám poklonu všem hráčům na ledě,“ hodnotil poslední duel třinecký trenér Zdeněk Moták, tomu v utkání chyběl v prvním útoku Marko Dano.

Hvězda v týmu soupeře:

Daniel Voženílek. Nepříjemným soupeřem pro hráče Dynama je expardubický útočník aktuálně ve službách Třince Daniel Voženílek. Hra centra třetí útočné formace je založená také na bojovnosti a obětavosti, pardubickým hráčům se ho daří poměrně dobře eliminovat v ofenzivě, za čtyři zápasy má totiž jen jednu asistenci.

Sestava Třince z minulého utkání:

Kacetl – Smith, Marinčin, Jeřábek, Kaňák, Doudera, Adámek – Svačina, Marcinko, Růžička – Nestrašil, Vrána, Kurovský – Hudáček, Voženílek, Dravecký – Chmielewski, Roman, Hrňa.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
David Musil, David Cienciala, Daniel Rákos
HC Oceláři Třinec Ondřej Kacetl, Tomáš Marcinko, Daniel Voženílek

Informace před utkáním

Dynamo Fan Fest

Také před pátým utkáním série se budete moci zastavit na Fan Festu před hlavním vchodem do enteria areny. Dynamo Fan Fest bude probíhat od 14:30 do 16:45. Fanoušci se mohou od 15:00 do 16:00 těšit na autogramiádu legend pardubického klubu – Tomáše Divíška, Davida Pospíšila a Tomáše Blažka. Po celou dobu akce na velikonoční zábavu – malování perníčku ve tvaru vajíček a pletení pomlázky. Také bude možné si vyzkoušet hokejovou střelnici, Stiga hokej či si nechat namalovat obličej, získat budete moci podepsané podpisové karty hráčů Dynama.

Vstupenky

Páté semifinálové utkání s Třincem je vyprodané. U vchodů do sektorů budou probíhat kontroly, návštěvníkům bude umožněn přístup pouze do sektorů, do nichž si zakoupili vstupenky.

Parkování
Jednou z nejproblematičtějších záležitostí letošních domácích utkání zůstává parkování. Hokejový klub Dynamo Pardubice přišel kvůli přestavbě fotbalového stadionu o možnost využití celé řady parkovacích míst. Na situaci se reagovalo pronajmutím parkovací plochy po bývalých jatkách (Parking C). Těch je ale dostupných pouze 100, a to za cenu 100 Kč.

Doporučujeme tedy prostudovat web statutárního města Pardubice, kde informace o parkování v centru najdete ZDE. V blízkosti enteria arény je také obchodní centrum Atrium Palác Pardubice, které nabízí kryté parkoviště. Více informací ZDE.

Vstup

Brány stadionu se standardně otevřou hodinu před úvodním vhazováním.