26.01.2024
Redakce

Bitva tabulkových sousedů. Béčko zajíždí do Kolína

Začíná se lámat chleba. Základní část hokejové Chance ligy se pomalu ale jistě blíží ke svému konci a v rámci jejího 43. kola vyzve pardubický B tým svého tabulkového souseda Kolín, který v této sezoně ještě s Východočechy neprohrál. Podaří se Dynamu tuto bilanci v posledním vzájemném utkání změnit? Duel startuje v sobotu 26. ledna v 15:00.

Svěřenci Tomáše Jirků budou chtít v sobotním střetnutí napravit nepříjemnou středeční porážku s Frýdkem-Místkem v prodloužení. Pardubická rezerva v zápase před domácí kulisou dvakrát vedla, ale hostujícímu celku se podařilo v obou případech z přesilovky vyrovnat. Rozhodující trefu na 3:2 zapsal za Rysi polský křídelník Kamil Walega, jenž se podílel také na vyrovnávacím gólu na 2:2. Za Dynamo skórovali Michal Pochobradský a Ondřej Chabada. Skvělým výkonem se blýskl také dvoubodový Josef Mikyska.

„Myslím si, že jsme si zasloužili minimálně dva body. Hlavním důvodem, proč máme jen jeden, je především špatná koncovka. Potýkáme se s tímto problémem celou sezonu. Každý zápas teď hrajeme jako play off, protože víme, že v této fázi jde o hodně. V sobotu musíme bodovat,“ uvedl Mikyska po klání s Frýdkem-Místkem. „Jsme zklamaní, protože jsme celý zápas tahali za delší konec, zejména při hře 5 na 5. Věděli jsme, že soupeř má velmi silné přesilovky, což dneska potvrdili, dali nám dva góly a díky tomu si odsud odvezli dva body. To nás samozřejmě mrzí, ale my se nemůžeme ohlížet zpátky, musíme se soustředit na další utkání, poučit se z chyb a dál pracovat,“ doplnil svého svěřence trenér B týmu Tomáš Jirků.

Kolín naopak bude se svým výkonem v posledním utkání spokojen. Kozlové si v něm vyšplhali venku na Jihlavu, již přemohli 4:2. Klíčová byla především třetí třetina, v níž se hosté potřetí dostali do jednobrankového vedení. Své vítězství zpečetili gólem do prázdné brány 54 vteřin před závěrečnou sirénou. Důležitou roli sehráli ve výhře dvoubodoví útočníci Daniel Šedivý a Kryštof Lang.

„Samozřejmě jsme nesmírně šťastní, že jsme dokázali vyhrát. Neprocházíme totiž nejlepším obdobím. Měli jsme sérii porážek, kterou jsme potřebovali někde zastavit. Věděli jsme, že Dukla má sice trošku obměněný, ale přesto výborný kádr, který měl teď skvělé výsledky. Věděli jsme, že musíme žrát led, padat po hlavě do střel a urvat zápas za každou cenu. To se nám povedlo, vezeme domů tři body,“ hodnotil souboj s Jihlavou kouč Kolína Petr Martínek.

Dynamo nemá proti středočeskému celku zrovna tu nejlepší bilanci. Béčko se doposud utkalo s Kozly celkem sedmkrát a bodovalo pouze ve dvou případech. Ve vůbec prvním vzájemném střetnutí zvítězila pardubická rezerva 3:2 a v posledním duelu naopak brala bod za prohru 3:4 po samostatných nájezdech.

V sobotním zápase půjde o všechno. B tým je v tabulce na 11. místě, kolínští hokejisté jsou desátí. Oba týmy dělí pouhopouhý jeden bod. Dokáží muži Tomáše Jirků prolomit špatnou bilanci a Středočechy podruhé v historii porazit? Úvodní buly je v 15:00.