19.01.2024
Redakce

Béčko se pokusí doma proti Prostějovu naladit na vítěznou vlnu

Pardubická rezerva zlomila v předchozím utkání nelichotivou sérii porážek, která trvala celkem sedm zápasů. Všechny tři body brali svěřenci Tomáše Jirků po necelém měsíci a nyní se budou chtít naladit na vítěznou vlnu. V cestě jim bude stát třetí Prostějov, jejž ale dokázalo Dynamo v této sezoně už dvakrát porazit. Duel startuje v sobotu 20. ledna v 18:00.

Šňůru proher ukončilo béčko proti Sokolovu, který v domácím prostředí porazilo poklidně 4:1. Slušným výkonem se znovu blýskl Dominik Hrníčko. Osmadvacetiletý útočník zapsal podruhé v řadě dva body, tentokrát jeden gól a jednu asistenci, a v letošním ročníku se tak podílel už na 16 brankách (8+8).

Velmi důležitou roli sehrál v duelu s Baníkem také brankář Tomáš Vomáčka, jenž vychytal 35 z 36 střel. Klíčový byl především v první třetině, kde zlikvidoval několik velkých příležitostí hostů a dohnal své spoluhráče k otevření skóre. Vedení 1:0 zařídil B-týmu zkušený matador Tomáš Kaut a od té doby až do závěru měli Východočeši utkání relativně pod kontrolou.

„Po dlouhé době se mě to hodnotí dobře, pozitivně. Už jsem na to i docela těšil, až budu moct kluky pochválit, protože od začátku zápasu jsme podali koncentrovaný, bojovný, týmový výkon založený na výborném výkonu Tomáš Vomáčky v bráně. Dneska jsme si za tím od začátku šli a jsem hrozně rád, že se to povedlo a že kluci zase malinko získali ztracené sebevědomí zpět. Dneska jsme si dokázali, že to pořád umíme dotáhnout do vítězného konce. Musíme jenom vytrvat v poctivé práci a navázat na to v dalších zápasech,“ komentoval střetnutí se Sokolovem kouč béčka Tomáš Jirků.

Prostějov nestačil ve svém posledním zápase venku na Vsetín a na druhou příčku tabulky tak ztrácí už sedm bodů. Jestřábi v bitvě dvou moravských celků už od 5. minuty prohrávali a ve 20. minutě to vypadalo, že půjdou do kabin za stavu 0:2. V čase 19:29 ale dokázali svému soupeři vstřelit takzvaný gól do šatny, jímž se však vsetínští hokejisté nenechali vůbec rozhodit. Druhé dějství bylo z obou stran poměrně opatrné a žádnou změnu stavu nepřineslo. Ve třetí třetině ovšem domácí definitivně zpečetili svou výhru trefou na 3:1 a hráči Prostějova tak z Lapače odjížděli bez jediného bodu a se svěšenými hlavami.

„Myslím si, že diváci viděli kvalitní utkání, na druhou stranu, když budu hodnotit naši hru, tak to byl katastrofální vstup do první třetiny, byli jsme nekoncentrovaní a myslím si, že jsme neměli správné nastavení do zápasu. Čekali jsme velký tlak domácích, ale nedokázali jsme se na něj správně připravit, prohrávali jsme jeden souboj vedle druhého, Vsetín měl navrch a zaslouženě sel do vedení 2:0. Ve druhé třetině si myslím, že jsme byli o chloupek lepším týmem, náš tlak ale zastavil ten nešťastný zákrok, což k hokeji patří a ve třetí třetině už si to domácí hlídali, ačkoliv jsme tam měli šance, tak jsme se nedokázali prosadit a naopak jsme sem tam nechávali otevřené dveře z čehož vyplynulo 5 nebo 6 samostatných nájezdů, které ale likvidoval skvělý Marek Štipčák,“ hodnotil duel se Vsetínem trenér Prostějova Martin Janeček.

Dokáže béčko proti Jestřábům navázat na výhru nad Sokolovem a naladit se po dlouhotrvající sérii proher na vítěznou vlnu? Přijďte B-tým v sobotu 20. ledna na ZS Chrudim podpořit! Úvodní buly je v 18:00.