08.08.2023
Redakce

Béčko proti áčku. Oba týmy Dynama odstartují zápasovou přípravu vzájemným soubojem

Stejně jako v loňském ročníku, také letos se utká pardubická rezerva, hrající v Chance lize, s extraligovým týmem Dynama. Pro oba celky se bude jednat o vůbec první zápas letošní přípravy. Utkání se odehraje ve čtvrtek 10. srpna od 19 hodin na Zimním stadionu Chrudim.

Oba týmy budou mít první možnost prověrky před novou sezonou. Béčko posílilo během léta celkem pět hráčů, mezi něž patří třetí nejproduktivnější hráč loňské sezony Chance ligy Lukáš Žálčík, liberecký odchovanec Dominik Hrníčko, centr Josef Mikyska, obránce Marek Voženílek a brankář David Honzík.

Kádr prvního týmu se příliš nezměnil. Tým ale posílil navrátilec z kanadsko-americké NHL, útočník Martin Kaut. Mladší bratr zkušeného forvarda béčka Tomáše, který doufá, že dokáže se spoluhráči áčku alespoň trochu zavařit.

„Duel s áčkem je pro nás vždy velmi náročný, před rokem jsme dostali solidně nasypáno. (směje se) Doufám, že je letos alespoň trochu potrápíme,“ uvedl Tomáš Kaut. „Uvidíme, s čím přijede áčko. Je to pro nás první zápas, takže jsme zvědaví, jak budeme vypadat," doplnil hlavní trenér pardubické rezervy Richard Král.

Loňský souboj mezi týmy Dynama skončil drtivým vítězstvím A-týmu. Na výhře 7:0 se tehdy podíleli dvěma góly Robert Říčka a Adam Musil. Jednu branku zaznamenali Lukáš Radil, Peter Čerešňák a Tomáš Hyka. Čisté konto zapsal Milan Klouček. S jakou sestavou vyjede první tým do vzájemného souboje letos, je otázkou.

„Do přípravných zápasů půjdeme s promíchanou sestavou, abychom viděli ty hráč, které my trenéři vidět potřebujeme," prozradil trenér áčka Václav Varaďa.

Letošní utkání bude doprovázet bohatý doprovodný program. Před chrudimským zimním stadionem bude od 17 hodin na fanoušky čekat fanzóna. Těšit se můžete na autogramiádu pardubických odchovanců, kteří se prosadili v nejlepší hokejové lize světa NHL. Pouze na tomto utkání v Chrudimi se vám podepíší Aleš Hemský, Tomáš Nosek a Filip Zadina. Součástí fanzóny bude také prodej klubového merchandisingu nebo hokejová střelnice. Ve fanzóně bude pro fanoušky připraveno také občerstvení. Přímo během zápasového programu jsou pak připraveny soutěže o vstupenky na domácí utkání Ligy mistrů!

Vstupenky na souboj áčka s béčkem jsou v prodeji ON-LINE ZDE, pokladny na chrudimském zimním stadionu budou otevřeny dvě hodiny před začátkem zápasu, tedy od 17:00. Přijďte se podívat na první utkání sezony a sledujte v akci oba pardubické týmy!