29.10.2022
Redakce

Báli jsme se hrát, přiznal po Liberci dorostenec Štěpán Lempach

Pardubický dorost odehrál další zápas, a to na ledě Liberce. Dynamu se nepodařilo dát ani jednu branku, za to domácí jich dali pět. Pardubice si tak po třech vyhraných zápasech zapisují prohru 5:0. „Liberec hrál hodně fyzický hokej,“ říkal po zápase Štěpán Lempach.

Pardubickým dorostencům se v posledních třech zápasech dařilo, ze všech totiž odešli vítězně. V sobotu odehrálo Dynamo další zápas, tentokrát na ledě libereckých Tygrů. V tomto zápase ale Pardubice nenavázaly na minulé výkony a prohrály vysoko 5:0. ,,Dnešní zápas bych zhodnotil krátce a jednoduše. Celý tým se bál hrát, Liberec hrál hodně fyzický hokej, což nám nedělalo vůbec dobře a báli jsme se hrát a tlačit se do brány, pak z toho vznikaly chyby naší vinou a od toho se vyvíjelo utkání," řekl k utkání Štěpán Lempach.

Liberec už po první třetině vedl 2:0 a v dalších dvou dvacetiminutovkách dokázal dát ještě tři góly. Poslední branka přišla třicet vteřin před koncem zápasu. Domácí Vasyl Špilka vstřelil hattrick. Dynamo mělo také šance, ale bohužel žádnou z nich nedokázalo využít. ,,Příčinu vidím jen jednu, a to v tom že jsme se prostě báli hrát. Nějaké menší šance se tam vyskytly, ale bohužel nám tam nic nespadlo. Je potřeba na tom zapracovat co se týče zakončení, aby se to proti Havlíčkovu Brodu nestalo," ví pardubický útočník.

Ve středu čeká dorost na domácím ledě Havlíčkův Brod. Pardubice se budou chtít vrátit na vítěznou vlnu. ,,Ve středu nám jde o hodně, máme stejně bodů jako Jihlava a České Budějovice, ale máme o zápas méně, takže potřebujeme jednoznačně vyhrát za tři body. Musíme se dobře připravit na jejich hokej. Hrají kvalitně, ale mají svoje chyby a těch musíme využít co nejvíce to půjde. Dobře se připravíme a zapíšeme nutné tři body do tabulky," říká před středečním zápasem Štěpán Lempach.