01.03.2023
Redakce

B tým zakončí sezonu ve středu Šumperku

Pardubický B tým čeká poslední utkání premiérového ročníku v Chance lize. V posledním utkání základní části se utká s konkurentem v boji o záchranu, s Šumperkem, který skončí v tabulce na poslední příčce a sestupuje do 2. ligy.

Dynamo B si může užít poslední duel sezony 2022/23 již bez starostí o sestup. Jako předposlední tým soutěže se střetne s posledními Draky, jejich vzájemný souboj už na postavení v tabulce nic nezmění, Pardubice skončí před Šumperkem. V předchozích třech měřeních sil platilo, že vždy zvítězil domácí celek, v posledním vzájemném duelu vyhrálo Dynamo jasně 5:1.

Pardubický tým po jistotě záchrany opustila zkušená a produktivní dvojice Tomáš Svoboda, Jan Hruška, do posledního domácího utkání proti Jihlavě tak Pardubice nastoupily bez jedněch z neproduktivnějších hráčů, což bylo znát. Pardubičtí se trápili v koncovce, nedokázali proměnit celou řadu šancí a Dukle podlehli těsně 2:3. „Je škoda, že poslední domácí utkání v téhle sezoně jsme nedokázali vyhrát, i když si myslím, že obzvlášť ve třetí třetině jsme měli k tomu dost šancí zvrátit utkání v náš prospěch. Dvě přesilovky jsme dokázali využít, ale bohužel poslední dva zápasy jsme nebyli schopni při hře pět na pět vstřelit gól a to byl asi ten rozhodující faktor, protože Jihlavu jsme přehrávali, ale soupeř byl efektivnější v zakončení,“ hodnotil trenér Václav Baďouček.

Šumperk získal na domácím ledě o patnáct bodů více než na hřištích soupeřů, poslední tři domácí utkání však prohrál, což také přispělo k jistotě záchrany Dynama v Chance lize. V posledním zápase vyrazili Draci na led Poruby, která bojuje o čelní příčky. A došlo k překvapení, šumperským hokejistům jako by se rozvázaly ruce a v tabulce třetí Porubu zdolali jasným výsledkem 6:2. „Utkání se mi poprvé hodnotí dobře. Soupeře jsme měli přečteného. Věděli jsme, že musíme zhustit předbrankový prostor, protože mají šikovné hráče. Snažili jsme se proto hrát co nejvíc u nich v pásmu, byli jsme aktivní a napadalo nám to tam. Kluci mě nepřekvapili, vím, co v nich je. Myslím, že dodrželi úplně všechno, kousli se, výborně nám zachytal Petr Hamalčík a ve druhé třetině nám vyšla oslabení, během nichž jsme dokonce dvakrát sami skórovali. Máme radost, že nám utkání v Porubě vyšlo. Kluci si vítězství zasloužili a poprávu bereme tři body. Jen škoda, že už nám to sezonu nezachrání,“ mrzelo i přes dobrý výsledek trenéra Josefa Málka.