09.01.2023
Redakce

B tým zajíždí do Poruby. Přidá další výhru?

Druhé venkovní utkání v řadě. Po cestě do Frýdku-Místku čeká pardubický B tým další dlouhý výjezd — tentokrát na led třetí Poruby. Podaří se družině trenéra Václava Baďoučka udělat další důležitý krok z záchraně? Utkání na ledě porubské RT TORAX ARENY začíná v pondělí 9.1. od 17:30.

Dynamu B se po třech zápasech, kdy vyšlo bodově naprázdno, podařilo urvat cennou výhru na ledě Frýdku-Místku. Do vedení poslal pardubickou rezervu už v první minutě povedeným blafákem Daniel Rákos. Domácí zvládli ještě do konce první třetiny vyrovnat a o vítězi nakonec rozhodovala až třetí třetina. Také v ní se béčku podařilo rychle skórovat. Už po 27 vteřinách využil přesilovou hru Daniel Bukač a o pět minut později se rovněž z přesilové hry trefil Jan Hruška. Trefou do prázdné branky poté upravil na konečných 4:2 Tomáš Svoboda.

Opět se tak bodově dařilo posledním posilám B týmu. Zkušení útočníci Jan Hruška a Tomáš Svoboda nasbírali po dvou odehraných zápasech shodně čtyři kanadské body. Průměr bodu na zápas si zatím drží obránce Daniel Bukač. Dobrý výkon znovu předvedl také Milan Klouček, který pokryl 32 střel soupeře, nestačil pouze na dvě přesilovkové trefy Frýdku.

„Rozhodovaly speciální týmy, obě mužstva si jimi pomohly. Nás nakopl první gól v první minutě, pak Frýdek vyrovnal v přesilovce. Ale pořád jsme pracovali, kluci šlapali, furt tam byla ta touha po vítězství. V naší situaci už teď potřebujeme každý zápas bodovat a takhle by to mělo vypadat i v těch dalších zápasech. Děkuji klukům do kabiny za vybojované tři body,“ říkal po zápase šťastný asistent trenéra David Havíř.

Poruba zažívá skvělý průběh letošní sezóny Chance ligy. Po 34 odehraných utkáních jí patří třetí místo v tabulce, na čelo pak ztrácí pouhé dva body. Individuálně se daří hlavně Tomáši Šoustalovi, který je se ziskem 32 kanadských bodů na sedmém místě v ligové produktivitě. Do elitní patnáctky v této statistice patří také kanadský útočník ve službách Poruby Aaron Berisha a jednatřicetiletý Jakub Šlahař.

Poslední dvě utkání však Poruba nezvládla. Nejprve podlehla 2:4 na domácím ledě podlehla 2:4 Třebíči a následně nestačila ani na Kolín. Ten v utkání prohrával už 1:3, ve druhé polovině třetí třetiny však zvládl vyrovnat a v prodloužení poté dokonat obrat. Podaří se zaskočit favorita také pardubickému B týmu? Zápas začíná v pondělí 9.1. v 17:30.