13.01.2023
Redakce

B tým zajíždí do Jihlavy. Udělá další krok k záchraně?

Z posledních čtyř zápasů se pardubický B tým potřetí představí na venkovním hřišti. Tentokrát míří na led deváté Jihlavy, která hraje své domácí utkání v Pelhřimově. Naváže na přesvědčivou výhrou nad Zlínem a přiblíží se třináctému místu v tabulce? Zápas začíná v sobotu 14.1. od 16:30.

Dynamo B v minulém zápase odčinilo porážku z Poruby, kde ztratilo dvougólové vedení, a porazilo trápící se Zlín 5:2. Úvodní minuty patřili Beranům, poté však otevřel skóre v přesilové hře Ondřej Matýs, na kterého ještě navázal ve druhé třetině po povedené Matýsově akci Daniel Bukač. Dynamo následně nevyužilo dlouhou přesilovku 5 na 3 a naopak po jejím skončení inkasovala z trestného střílení. Také na následný třetí pardubický gól z hole Tomáše Svobody zvládl Zlín zareagovat, ve třetí třetině si však svěřenci Václava Baďoučka vedení pohlídali a zasadili ještě dva přesné zásahy. Nejprve využil přesilovou hru Tomáš Hanousek a trefou do prázdné branky poté upravil skóre na konečných 5:2 Jan Zdráhal.

„Dneska jsme měli trochu slabší vstup do utkání, Zlín tam měl dvě šance. Potom jsme se zvedali, měli jsme dobrý pohyb, byli jsme hodně na kotouči, tlak do brány tam byl. V přesilovce 5 na 3 došlo k podcenění… většinou se stává, že když se přesilovka 5 na 3 nepromění, tak zápas nedopadne dobře. Ale kluci v zápase makali, chtěli to zlomit a pomohli jsme si vždycky gólem, když Zlín snížil. Chtěl bych poslat gratulaci do kabiny, protože to byl od kluků výborně odmakaný zápas,“ hodnotil utkání asistent trenéra David Havíř.

B tým tak vyhrál dva z posledních tří zápasů a udělal další důležitý krůček k záchraně v Chance lize. Nyní ho čeká výjezd do Pelhřimova, kde hraje své domácí zápasy Jihlava. „Musíme se vrátit nohama na zem a pokračovat tak, abychom zvládli i další zápas," velí před utkáním s Jihlavou útočník B týmu Ondřej Matýs.

Jihlavě patří v tabulce devátá příčka, kam se propadla Dukla po šesti porážkách z posledních sedmi zápasů. Podaří se B týmu přidat druhé vítězství v řadě a znovu se dotáhnout na třináctý Šumperk? Zápas na pelhřimovském Zimním stadionu začíná v sobotu 14.1. od 16:30.