02.08.2023
Redakce

B tým zahájil druhý týden přípravy na ledě. Všichni musí pracovat na sto procent, říká Richard Král

Pardubický B tým zahájil již druhý týden na ledě. Po úvodních tréninkových jednotkách v Pardubicích se už přesunul do Chrudimi, kde hraje své domácí zápasy Chance ligy. „Tým máme nějak poskládaný. Uvidíme podle zápasů a tréninků, které začnou být více do taktiky. Všichni musí pracovat na sto procent. Každý by měl vědět, co má hrát," přibližuje hlavní trenér B týmu Richard Král.

„Tým na mě působí dobře. Tento týden jsme se přesunuli do Chrudimi, kde to ještě trošku za pochodu dáváme dohromady. Všechno ale funguje tak, jak by mělo a nikde nevidím žádný problém," popisuje na startu druhého týdne přípravy na ledě trenér Richard Král.

Jeho tým čeká v následujících týdnech šest přípravných zápasů. První zkouškou bude utkání proti pardubickému A týmu, které se odehraje už 10. srpna. „Uvidíme, s čím přijede áčko. Je to pro nás první zápas, takže jsme zvědaví, jak budeme vypadat," říká Král.

Poté se béčko představí také v Pardubicích, kde v rámci třetího ročníku Letních hokejových her vyzvou polský celek Jastrzebie GKS a následně Kolín, nebo Zlín. „Každý zápas v sezóně chceme vyhrát, na tom se nic nemění ať už je to přípravný turnaj, nebo zápas v lize," přiblížil třiapadesátiletý kouč.


Sestavu už podle slov Richarda Krále má Dynamo B předběžně poskládanou. „Máme tu k dispozici čtyři lajny, takže nějak moc mixovat sestavou nemůžeme. Tým máme nějak poskládaný. Uvidíme podle zápasů a tréninků, které začnou být více do taktiky. Do začátku soutěže máme ještě hodně času, takže je možné, že se vše ještě bude měnit."

A jaké jsou hlavní cíle pardubického béčka? „Tým musí dobře fungovat, všichni musí pracovat na sto procent. Každý by měl vědět, co má hrát. Hlavní také bude dodržovat to, co bychom chtěli hrát a čím bychom se chtěli prezentovat."

„Věřím, že se dá hrát výš, než loni. Přesné cíle v sezóně nemáme, určitě se ale chceme dostat do play off. Uvidíme, jak to v sezóně půjde," zakončil Richard Král.