15.11.2022
Redakce

B tým zabojuje o důležité body na ledě Kolína

Posílený pardubický B tým se po reprezentační přestávce vrátil porážkou, když nestačil na třetí Přerov. Spravit chuť si teď bude chtít družina trenéra Davida Havíře ledě Kolína. Utkání začíná ve středu 16.11. od 18:00.

Dynamo B v reprezentační přestávce posílil Patrik Machač, který přišel na východ Čech na hostování do konce sezóny z Kladna. Osmadvacetiletý útočník už ve druhé nejvyšší soutěži stihl zasáhnout do 319 zápasů, ve kterých si připsal 203 bodů za 80 branek a 123 nahrávek. „Chceme posílit hlavně ofenzivu týmu. Patrik má zkušenosti jak z extraligy, tak i Chance ligy. Věřím, že nám v sezoně hodně pomůže,“ komentoval rozšíření soupisky sportovní manažer B-týmu Tomáš Rolinek.

Ani s Machačem v sestavě však B tým nestačil v posledním utkání na Přerov. S favoritem z předních příček Chance ligy hrál dlouho vyrovnanou patrii, na branku z 59. minuty už ale zareagovat nedokázal.

„Byl to vyrovnaný zápas, mrzí nás to hodně. Chtěli jsme po reprezentační přestávce vyhrát a trošku si zvednout sebevědomí. Škoda, že jsme dostali branku takhle těsně před koncem a nedostali jsme šanci zabojovat třeba o další bod v prodloužení," mrzelo Machače, který při své premiéře v dresu Pardubic strávil na ledě 16 minut a 41 vteřin.

„Porážka nás hodně mrzí, až bolí. S týmem, který jsme dnes měli, jsme měli podat daleko jiný výkon. V zápase jsme měli sice dobré věci, ale chtělo to větší nasazení, důraz, více jednoduchosti. Nejsme v pozici, kdy bychom si mohli jít jednom zahrát, ale my ty zápasy musíme jít chtít vyhrát, urvat, vybojovat. Udělat cokoliv pro to, abychom vyhráli, a to tam dnes bohužel nebylo," neskrýval po utkání zklamání asistent trenéra Jan Starý.

Šanci na reparát teď bude mít B tým proti Kolínu, který má na dvanáctém místě na Dynamo náskok pouhých tří bodů. Také Kolín si po pauze připsal těsnou porážku, Frýdku-Místku podlehl 1:2 a zapsal tak už čtvrtou prohru v sezóně.

První vzájemný duel vyšel lépe pro Dynamo, které na domácím hřišti vyhrálo 3:2. Zda se týmu Davida Havíře podaří přidat také druhou výhru proti rezervnímu týmu Hradce Králové se dozvíme už ve středu 16.11. od 18:00.