20.09.2022
Redakce

B tým vyrazí ve středu na led prvního Vsetína

Pardubický B tým nečeká ve středu lehký úkol, vyrazí totiž k duelu na ledě Vsetína, který zvládl oba zápasy a se skórem 10:3 je na čele tabulky Chance ligy. Naopak Dynamo si bude chtít spravit chuť po domácí prohře a navázat na tříbodový zisk v Sokolově.

Valaši v Chance lize pomýšlí na nejvyšší příčky a v úvodu nového ročníku soutěže své ambice potvrdili dvěma jednoznačnými výhrami. V úvodním kole si na domácím ledě poradili jednoznačně 6:2 se Šumperkem a následně porazili 4:1 Porubu. Pardubice si budou muset dávat pozor na nedovolené zákroky, Vsetín má totiž nejlepší přesilovky v lize, z pěti využil tři. Dynamo má ale zatím v oslabení stoprocentní bilanci, z pěti případů ani jednou neinkasovalo.

Na čem potřebují pardubičtí hokejisté, jsou oproti Vsetínu početní výhody, které jim dělají problémy, z deseti nevyužili ani jednu. „Měli jsme hodně přesilovek, musíme je lépe natrénovat, protože jsme si v nich nevytvořili příliš šancí. To nás stálo zápas, musíme z nich dávat góly,“ litoval po prohraném utkání s Litoměřicemi Michal Rouha.

Pardubický B tým vstoupil do své premiérové sezony úspěšně, když zvládl duel na ledě Sokolova 5:2. V domácí premiéře se mu však nedařilo v produktivitě a s Litoměřicemi prohrál 2:5. Nejlepším střelcem Dynama B je po dvou kolech s dvěma brankami Michal Rouha, tři asistence posbírali Jan Zdráhal a Michal Machač. Trenéři na ledě jasně nejvíce využívají Jana Zdráhala, ten má průměrný ice time 26 minut, a oba zápasy odchytal Milan Klouček.

Z kádru Valachů je po dvou odehraných kolech nejproduktivnějším hráčem Luboš Rob s bilancí dvou branek a dvou asistencí. Dvakrát se prosadila také posila Pavel Jenyš a Peter Lichanec. Branku Valachů střeží ruský brankář Maxim Žukov, jenž má po dvou utkáních průměrnou úspěšnost zákroků 93.75 %. Vsetín může být co se výsledků týče zatím spokojen, ale trenér Jan Srdínko rozhodně nic nepřeceňuje: „Pořád se v naší hře vyskytují chyby, které vznikají asi z podcenění situace, takže se je budeme snažit odstranit, aby naše hra byla lepší a lepší,“ řekl pro web Vsetína.