04.10.2022
Redakce

B tým v Chrudimi přivítá Kolín. Prolomí sérii proher?

V rámci 8. kola Chance ligy přivítá Dynamo B na domácím ledě Kolín. Farmářský tým Hradce Králové se v tabulce nachází se ziskem 14 bodů na 4. místě. Zvládne béčko prolomit šňůru proher? Utkání začíná ve středu 5.10. od 18:00 na Zimním stadionu v Chrudimi.

Také kvůli dvěma smolným porážkám se pardubická rezerva nachází ve vyrovnané tabulce Chance ligy na 12. místě. Svěřenci Davida Havíře nejprve v minulém týdnu prohráli těsně 2:3 v Třebíči a následně nestačili na favorizovaný Přerov, kterému podlehli 3:4 po prodloužení.

„Měli jsme horší vstup do utkání, byli jsme málo na kotouči, nedůrazní. Poté jsme se začali více prosazovat, už byla vidět naše hra, s čímž jsme byli spokojeni. Myslím si, že jsme si dnes ten bod zasloužili. Chtěl bych pochválit kluky za bojovnost do posledních minut a skvěle odehrané přesilovky,“ hodnotil zápas na ledě Přerova trenér David Havíř.

Skvěle se proti Přerovu uvedl Lukáš Endál, který přišel do kádru B týmu při početné marodce na dvoutýdenní výpomoc z druholigového Tábora. Spolu s Ondřejem Matýsem řídil Endál přesilové hry a třemi body pomohl k cennému bodu z ledu favorita. Po prvním utkání v dresu Dynama B si navíc odchovanec Havlíčkova Brodu drží 100% úspěšnost střelby. Do zápasu už zasáhl také Tomáš Kulhánek, který naopak přišel do béčka na hostování z extraligové Sparty.

Kolín se v tabulce nachází na čtvrtém místě a v minulém utkání si připsal teprve druhou porážku v sezóně. Domácí neporazitelnost Kozlů utnul Frýdek-Místek, který si po výhře 5:2 odvezl z Kolína všechny tři body.

„Vstoupili jsme do utkání hrozně špatně, dá se říct, že třicet minut jsme byli na ledě horší. Když se nám podařilo snížit, tak už jsme doufali, že se nastartujeme. Ale hned jsme dostali zase gól. Frýdek se prezentoval výkonem, jakým se chceme prezentovat my. Měl obrovskou bojovnost a obrovské nadšení. To nám chybělo. Po zásluze jsme prohráli," řekl po porážce kolínský trenér Petr Martínek.

Jeho tým těží hlavně z produktivity první formace. Zdeněk Král vede s dvanácti body bodování celé Chance ligy, Jan Veselý a Petr Koukal jsou pak s osmi a sedmi body v těsném závěsu. V brankovišti Kolín spoléhá na Jakuba Soukupa, který přišel do kádru Kozlů před letošní sezónou z Vrchlabí.

Pro fanoušky hostí bude otevřen sektor E – hosté, se vstupem „VÝCHOD“. U tohoto vstupu si budou moci příznivci Kolína také zakoupit vstupenky.