29.03.2023
Redakce

B tým se představí v enteria areně. V přátelském utkání vyzve Kladno

Dlouhé čekání na extraligové semifinále si mohou pardubičtí fanoušci zkrátit už ve čtvrtek. Ve velké hale enteria areny se totiž odehraje přátelské utkání, ve kterém svěřenci trenéra Václava Baďoučka nastoupí proti Jágrovu Kladnu, které se připravuje na baráž o udření extraligové příslušnosti. Utkání začíná v 18:00.

Tréninkový proces pardubického béčka zpestří už ve čtvrtek 30.3. od 18:00 přátelské utkání s Kladnem. Odveta se pak odehraje na kladenském ledě ve středu 5.4. od 18:00. „Potřebujeme, aby hráči byli rozehraní a připravení kdykoliv naskočit za A tým. Naskytl se nám ideální soupeř z extraligy, který nás skvěle prověří. Je lepší si zahrát zápas, než stále jenom trénovat. Pro hráče je navíc lákadlo, že si mohou zahrát proti týmu s tak špičkovými hráči, jako jsou Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec," popisoval před utkáním sportovní manažer týmu Tomáš Rolinek.

V brance pardubické rezervy se objeví Dominik Frodl, který v dosavadním průběhu extraligového play off kryje záda Romanu Willovi. „Upřímně už se nemohu dočkat. Samozřejmě chceme vyhrát, ale pro mě je stěžejní zejména to, že budu znovu v bráně proti extraligovému týmu," těší se šestadvacetiletý brankář. Také on připomíná, že utkání s Kladnem může být pro fanoušky atraktivním zkrácením čekání na semifinále pardubického A týmu. „Myslím si, že pro lidi může být utkání a to, že by mohl nastoupit Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec, skvělým lákadlem."

Kladno naopak využije utkání v rámci přípravy na baráž o udržení v extralize. První dvě zápasové zkoušky už májí Rytíři za sebou. Ve čtvrtek 23.3. nejprve nestačili na Kolín, kterému podlehli 2:5, o pět dní později však dokázalo Kladno zaváhání napravit a v domácí odvetě zvítězit 4:3. Na třech brankách se při tom podíleli Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec.

Cena vstupného je 200 Kč na sezení a 100 Kč na stání. Prodej vstupenek probíhá v ONLINE SYSTÉMU ZDE a zároveň také na pokladnách, otevírací dobu pokladen naleznete ZDE.