27.10.2023
Redakce

B tým putuje do Kolína. Prodlouží sérii výher na číslo čtyři?

Pardubická rezerva hraje v současné chvíli ve velmi dobré formě, konec konců z posledních pěti zápasů vyhrála ve čtyřech případech. Prodloužit šňůru vítězství může Dynamo B v Kolíně, kam zajíždí v rámci 17. kola Chance ligy v sobotu 28. října. Utkání desátého a jedenáctého týmu tabulky vypukne v 15:00.

Právě kvůli postavení obou mančaftů v tabulce může být sobotní duel velmi speciální. Svěřenci Richarda Krále se po domácí výhře 5:4 v prodloužení nad Frýdkem-Místkem posunuli z předposlední příčky až na 10. místo a na 11. Kolín mají náskok tří bodů, plus výhodu zápasu k dobru. V případě, že by béčko získalo alespoň dva body a Zlín zaváhal, mohlo by se přemístit na příčku devátou.

Dobře naladěný je momentálně především centr Josef Mikyska, který bodoval ve všech z posledních šesti klání. V 15. kole, v němž se pardubický B tým utkal s Třebíčí, kterou do té doby nedokázal v Chance lize ani jednou porazit, zaznamenal devětadvacetiletý rodák z Frýdlantu dokonce hattrick a po vzoru Kazmovy One Man Show otočil utkání z 0:1 na konečných 3:1. Proti Frýdku-Místku zapsal asistenci na rozhodující branku Jana Koláře sekundu před koncem prodloužení. „Pro nás to jsou samozřejmě důležité body, další vítězství, i když jsme si trochu mysleli, že se nám zápas povede za tři body. Zase se díváme dopředu, čeká nás další soupeř, který se pohybuje kolem nás, takže už se těšíme v sobotu do Kolína,“ okomentoval středeční souboj proti Rysům asistent trenéra Jiří Malinský.

Naopak kolínské hokejisty minula forma velkým obloukem. Tým Petra Martínka zvítězil naposledy 9. října, kdy před vlastními diváky přemohl Třebíč v prodloužení 2:1. Od tohoto dne odehráli Kozlové šest zápasů a vyjma předchozího utkání přišli o všechny tři body v každém z nich. „Nehrajeme špatná utkání, ale nedokážeme teď poslední zápasy dotáhnout, abychom měli alespoň bod a mohli se v prodloužení poprat o ten druhý. Vždy to zkazíme nějakou hloupou chybou nebo špatným rozhodnutím, ale věřím, že jsme schopni se odrazit a nějaké body si odnést z dalších zápasů,“ hodnotil předminulý duel s Porubou kapitán Kolína a někdejší útočník Pardubic Petr Koukal.

Nejproduktivnějším hráčem Středočechů je v tuto chvíli zkušený centr Jan Skořepa, jemuž však s osmi body (3+5) patří v celkové tabulce až 62. příčka. Kolín je z hlediska vstřelených gólů nejhorším týmem celé soutěže, v 16 odehraných utkáních se trefil jen 29krát. Oproti tomu Dynamo rozvlnilo síť sedmatřicetkrát. Defenzíva Kozlů naopak patří mezi ligovou špičku, s 37 inkasovanými brankami se mohou pyšnit třetím místem.