07.10.2022
Redakce

B tým posílí útočník Jakub Hajný

Dynamo B nadále rozšiřuje kádr, prvoligový tým posílí Jakub Hajný. Pětadvacetiletý útočník přichází do Pardubic zatím na měsíční zkoušku.

Jakub Hajný naposledy působil v loňské sezoně v Porubě. Urostlý forvard je odchovancem Kladna, se kterým dvakrát postoupil do extraligy a v nejvyšší soutěži odehrál v dresu Rytířů 59 utkání. V Chance lize nasbíral už přes sto startů, zahrál si také za Ústí nad Labem a Prostějov.

„Nadále se snažíme reagovat na početnou marodku. Zápasy jdou rychle po sobě, sezona je dlouhá, a proto je nutné mít dostatečně široký kádr,“ říká Tomáš Rolinek, sportovní manažer B týmu.

Pětadvacetiletý útočník přichází zatím na měsíční zkoušku.

„Věřím, že nám Jakub pomůže, prokáže své kvality a po měsíci budeme moci smlouvu prodloužit do konce sezony,“ dodává Tomáš Rolinek.

Nová akvizice Dynama B absolvovala v pátek s týmem první trénink v Chrudimi.

„Je to pro mě zase něco nového. Chtěl bych tu zaujmout, zapracovat se, abych si vybojoval smlouvu do konce sezony. Nekoukám se dál než k prvním zápasům,“ řekl Jakub Hajný po příchodu do Pardubic.

Na sezonu se připravoval individuálně, což je v některých věcech odlišné.

„Trénoval jsem povětšinou sám. Je to rozdíl. Když jsem byl dnes poprvé na ledě s týmem, bylo to znát. Nejdůležitější je ale samozřejmě zápas a já věřím, že se do toho dostanu,“ doufá kladenský odchovanec.

Pardubickou rezervu posílí narostlý hráč, pomoci by měl zejména fyzickou hrou.

„Jsem poměrně silový typ, na čemž je má hra založená. Rád hraju kolem brány, vyhovuje mi fyzická hra, snažím se chodit do brankoviště,“ charakterizoval styl hry, kterým se chce prezentovat také v Dynamu.

Jakube, ať se ti v Dynamu daří!