22.10.2023
Redakce

B tým míří po první domácí výhře do Třebíče

Dynamo B vybojovalo v sobotu proti Prostějovu první vítězství na svém domácím ledě v letošní sezoně. Nyní se svěřenci Richarda Krále pokusí na prolomení prokletí navázat a poprvé v Chance lize porazit Třebíč, na jejíž led zamíří v pondělí 23. října. Utkání začíná v 17:30.

Pardubický B tým vstupuje do pondělního souboje s vizí přetrhnout sérii proher ve vzájemných zápasech s Třebíčí, kterou v Chance lize ještě nikdy porazit nedokázal. Jediné výhry proti současně sedmému týmu tabulky přišly v přátelských utkáních. Béčko Dynama motivuje například fakt, že v sobotu už se mu jednu šňůru ukončit podařilo, když vybojovalo první domácí vítězství v letošním ročníku. „Jsme rádi za tři body s takhle těžkým soupeřem. Teď to bude důležité potvrdit v Třebíči, protože to je neméně těžký soupeř, takže nás nečeká vůbec nic lehkého, ale věřím, že nám dnešní výhra psychicky pomůže a dodá sebevědomí,” komentoval bitvu s Prostějovem asistent trenéra Jan Starý.

B tým prohrál s Jestřáby od svého vzniku pouze v jednom případě, a to v říjnu 2022, kdy padl 1:2 v prodloužení. „Začátek byl z obou stran takový pomalejší. Myslím si, že jsme jim trochu leželi v hlavách za ty dva roky a měli tam obavy. Jsme rádi, že jsme toho dokázali využít. Po té individuální chybě, co jsme dostali gól, jsme to nezabalili a naopak nás to stmelilo, kluci začali bojovat. A díky přesilovkám, které jsme zahráli dobře, jsme dokázali zápas otočit,” dodal Starý.

V případě vítězství by se Východočeši mohli posunout až na 10. příčku tabulky. Momentálně se tým Richarda Krále drží na předposlední pozici. Naopak Třebíč obývá 7. místo, ale na rozdíl od Dynama v posledním zápase body ztratila, když prohrála na ledě Vsetína 2:5. “Chtěli jsme zachytit úvod utkání a myslím si, že prvních deset minut se to dařilo. Domácí jsme nepustili do jejich klasického tlaku. Bohužel jsme nezvládli těch druhých deset minut. Nemyslím si, že by nás tam domácí nějak přehráli, ale byli aktivní a hlavně produktivní, využili přesilovku a další dva góly dali po našem zaváhání. Cením si toho, že jsme se z nepříznivého výsledku zvedli, porvali jsme se o to a udělali z toho ještě hokejový zápas. Bohužel to dnes na body nestačilo,” analyzoval klání ve Vsetíně třebíčský kouč Kamil Pokorný.

Největší nebezpečí z kádru Horáků představuje momentálně nejproduktivnější hráč Chance ligy, útočník Martin Dočekal, který se doposud podílel na 20 gólech a na druhého Ondřeje Šedivého z Poruby tak má náskok 4 bodů. Dvaatřicetiletý křídelník kraluje také tabulce střelců, v dosavadním průběhu sezony nastřílel 11 branek. Z Dynama prozatím zaznamenal nejvyšší počet bodů jednadvacetiletý forvard Tomáš Urban a to 10 (5+5).