16.12.2022
Redakce

B tým čeká druhý venkovní zápas v řadě. Zamíří do Přerova

Týdenní oddech skončil a Chance liga je zpět. Výběr Václava Baďoučka zavítá podruhé po sobě na Moravu, tentokrát do Olomouckého kraje, kde vyzve HC Zubr Přerov. V předchozím utkání v Meo Aréně padlo béčko smolně 3:4 po prodloužení. Dokáže tentokrát vývoj zápasu otočit na svou stranu? Duel započne v sobotu 17. prosince v 17:00.

Dynamu B se ve Vsetíně nepodařilo navázat na domácí výhru 4:1 nad Litoměřicemi a v gólové přetahované nakonec po trefě z 55. minuty, která rozhodla klání ve prospěch Moravanů, prohrálo 2:3. Pardubičtí se nejprve díky brance útočníka Ondřeje Matýse dostali do vedení, ovšem na konci druhé třetiny obdrželi dva góly do šatny. Ve 46. minutě sice srovnal stav obránce Tomáš Hanousek, ale na prodloužení to bohužel nestačilo.

„Utkání se mi hodnotí dost těžko, protože jsme podali dobrý výkon, ale bohužel o body jsme se připravili v posledních pěti minutách druhé třetiny. Za stavu 1:0 jsme se zbytečně nechali vyloučit, tuto pasáž jsme nesehráli dobře do obrany a soupeř je na tolik zkušený, že toho využil a otočil utkání. Přesto jsme ve třetí třetině našli síly zápas vyrovnat a nešťastným gólem vlastně z ničeho jsme o ty body přišli,“ hodnotil vyrovnanou partii trenér Václav Baďouček.

Pro příští zápasy pobízí své hráče k větší koncentrovanosti. „Musíme dál tvrdě pracovat, ale musíme pracovat celých šedesát minut, abychom takto nedávali soupeřům šanci si ty body získat,“ dodal kouč B-týmu.

Ani Přerov se však nenachází v nejlepší formě. Z posledních šesti duelů zvítězil pouze v jednom a to proti předposlední Slavii Praha. V předchozím utkání prohráli svěřenci Roberta Svobody právě proti Vsetínu, kde rozhodoval stejně jako v případě Dynama jeden jediný gól. Zubři si však odnášeli alespoň bod, jelikož zápas dostali až do samostatných nájezdů.

Mančaft z Olomouckého kraje táhne především trio útočníků David Březina, Jakub Svoboda a Antonín Pechanec, kteří doposud zaznamenali shodně 17 bodů. Z kapitánské pozice velí týmu zkušený bek Jiří Krisl.

Zvládne pardubické béčko překvapit sedmý Přerov a dotáhnout se na pražskou Slavii? Utkání v Meo Aréně startuje v sobotu 17. prosince v 17:00.