20.10.2023
Redakce

B tým bude v sobotu bojovat o první domácí výhru proti Prostějovu

Pardubický B tým odehraje i druhý zápas v tomto týdnu na domácí půdě, prolomit nezdary z domácího prostředí a poprvé v letošní sezoně vyhrát na Zimním stadionu v Chrudimi budou chtít svěřenci Richarda Krále proti Prostějovu.

Pardubický B tým se nachází ve spodních patrech tabulky, poté co bodoval třikrát v řadě, tato bodová šňůra skončila středečním domácím zápasem proti Sokolovu. Dynamo bylo sice střelecky aktivnější, víc než jednu branku z toho ale nevytěžilo a znovu se potvrdilo, že se Pardubicím na domácím ledě nedaří, Baníku podlehly 1:3, zatím tak doma ještě nevyhrály. „Dvě chyby nás stály zápas a ještě bychom potřebovali příspěvek od našich nejzkušenějších hráčů, to nám prostě chybí. Potřebujeme jeden dva góly od první lajny, kdy se pak zápas může přelomit na naši stranu. Věřím, že až to přijde, a když budeme pracovat tak, jako jsme byli schopni odehrát dnešní zápas i v této sestavě, tak prostě budeme sbírat body a půjdeme nahoru. Ale je to obrovská škoda, zápas opravdu nevypadal z naší strany špatně, ale máme nulu,“ mrzelo hlavního trenéra Richarda Krále.

Východočeši byli v posledním duelu oslabeni o několik hráčů, kteří nastoupili za A tým v Belfastu v utkání Ligy mistrů, ti by se tak měli vrátit zpět do sestavy B týmu. „Když zhodnotím hráče, kteří dnes hráli v obraně, tak jsme měli hráče 2002, 2003, 2004, 2006, což je strašně mladý věk, ale všichni to odehráli velice dobře,“ chválil Král mladé obránce.

Prostějov se oproti Dynamu pohybuje v horních patrech tabulky, aktuálně mu patří se ziskem pětadvaceti bodů na třetí příčce. Aktuálně jsou Jestřábi posilněni o dva cenné skalpy, s čistým kontem porazili první Porubu a v posledním zápase zdolali 3:2 Vsetín. „Jsem moc rád, že se nám zápas proti silnému Vsetínu podařilo zvládnout, navíc na jeho domácí půdě. Zápas se od začátku nevyvíjel podle našich představ, první třetina se nám nepovedla tak jak jsme chtěli, ale podržel nás brankář. Ve druhé dvacetiminutovce jsme ale zlepšili výkon a pak rozhodly speciální formace. Dali jsme gól jak v přesilovce, tak v oslabení, přiklonilo se k nám štěstíčko a v závěru jsme to dokázali zodpovědně ubojovat, hodnotil zápas trenér Prostějova Martin Štrba.

Nejproduktivnějším hráčem Jestřábů je třináctibodový Tomáš Hanousek (4+9), který v minulé sezoně bojoval obranných řadách pardubického B týmu. Jen o bod za ním je útočník Zdeněk Doležal, jenž je se sedmi přesnými zásahy druhým nejlepším střelcem Prostějova. Branku sobotního soupeře Pardubic hájí ve většině zápasů zkušený Jaroslav Pavelka, odchytal zatím devět duelů s průměrnou úspěšností zákroků 91.85 %. Východočeši si budou muset dávat dávat pozor na disciplínu, Prostějov má totiž druhé nejlepší přesilovky v soutěži, využije procentuálně každou čtvrtou. Jestřábům se daří také v oslabení, naopak pardubičtí hokejisté nejsou ve speciálních týmech příliš úspěšní.

Vstupenky jsou v prodeji ONLINE ZDE, případně před zápasem na pokladně Zimního stadionu v Chrudimi. Vstupenky na sezení stojí 100 Kč, na stání pak 80 Kč.