24.08.2022
Redakce

Adam Musil v rozhovoru o změně čísla a návratu do zápasového režimu

Poprvé od březnového nepříjemného zranění naskočil Adam Musil do zápasu. Ten byl pro pardubického útočníka v několika věcech speciální, jaké to byly?

Po pěti měsících a vážnějším zranění jste opět naskočil do zápasu, jak byl pro vás návrat náročný?
Máme kvalitní tréninky, které nás připraví na zápas, takže bych neřekl, že bych stagnoval kondičně. Spíše šlo o věci, které přicházejí s normálním zápasem, což je timing, dobré najetí a takovéto zápasové věci. Věřím tomu, že to bude každý zápas lepší a lepší. Mám ještě pár zápasů, abych to doladil. Chci se soustředit na to, co mě zdobí jako hráče a věřím tomu, že když se na to budu soustředit, tak to bude do sezony v pohodě.

Do přípravných utkání v Itálii na Dolomiten Cupu vás nepustilo drobné zranění, nyní jste již v pořádku?
Ano, jsem připravený a už se těším na další zápasy.

Do svého prvního utkání v nové sezoně jste nastoupil v dresu s číslem 11, proč jste se rozhodl pro změnu?
S jedenáctkou jsem hrál, když jsem byl mladší a tak nějak jsem si říkal, že bych rád změnu. Úplně nějaký význam to tedy nemá, ale dříve jsem s tímto číslem hrál, takže jsem si chtěl zavzpomínat na své začátky.

Zároveň se jednalo o váš první klubový zápas s bráchou Davidem v jednom dresu...
Bylo to super. Sedíme vedle sebe v kabině, to je fajn. V úterním zápase proti Boleslavi bylo plno skvělých emocí, ať už to, že jsem dlouho nehrál, mohl jsem si zase zahrát s bráchou. Bylo to skvělé, byl tady i taťka. Byl to takový fajn zápas, i když jsme prohráli, tak si s toho můžu vzít pozitivní věci a zároveň vím, na čem chci pracovat a budu v tom pokračovat.

Nastoupil jste v útočné formaci s Patrikem Poulíčkem a Matejem Paulovičem. Jak se vám společně hraje a jak vám sedí, že hrajete na pravém křídle?
Já jsem vždycky říkal, že chci být spolehlivý hráč, aby se na mě trenéři mohli spolehnout v jakékoliv situaci. Ať už je to na začátku, na konci zápasu, když vedeme, prohráváme nebo ať je to křídlo nebo centr. Takže to extra neřeším. Myslím, že máme tak nabitý kádr, že spoluhráče popravdě také tolik neřeším, protože ať budu hrát s kýmkoliv, tak to bude mít kvalitu. A teď je to jen o tom, abychom si všichni sedli do noty, dělali to, co po nás trenéři chtějí a aby si to sedlo. Věřím, že to bude lepší a lepší. Protože tréninky máme dobré a jakmile je dobrý každodenní proces, tak to bude vidět i v zápase.

Z mistrovství světa juniorů se vrátil hlavní trenér Radim Rulík, jaké jsou pod jeho vedením tréninky?
I když tady nebyl pan Rulík, tak byly skvělé tréninky. Ale je super, že už je zpět, jde vidět, jakou má kvalitu. Není náhoda, že se dostali přes čtvrtfinále. Bylo to dobré předtím, je to dobré i nyní a mám z toho dobrý pocit.

Na tréninku jste se také zaměřovali na práci v předbrankovmé prostoru, toto je hra, která vám sedí, že?
Dělali jsme to i předtím a myslím si, že je to důležitá část hokeje, jak u naší, tak soupeřovi branky. Chceme si takhle vytvářet šance, takže když na tom budeme pracovat, tak v tom budeme jen lepší a lepší. Musíme být vytrvalí a nepřestat v práci, protože ta nás dovede k úspěchu. Musíme pokračovat a dělat správné krůčky dopředu.

Ve čtvrtek Dynamo čeká zápas proti vašemu bývalému klubu – Liberci. Vám osobně se proti němu dařilo, jak se na něj těšíte?
Já se těším na každý zápas, proti Liberci je to navíc speciální, znám tam plno kluků. Znám arénu, působil jsem tam dva roky, takže je hezké se tam vrátit, ale jak začíná sezona, tak se člověk snaží soustředit na sebe, aby se dostal do herní pohody a cítil se dobře. Je sice hezké, že hrajeme proti Liberci, ale pořád se chci soustředit na sebe, třeba si s kluky popovídám, ale nějak úplně na to nemyslím.

Po středečním tréninku jste měli na programu také videorozbor. Co tedy budete chtít do následujících utkání zlepšit?
Trenéři nám řekli věci, co můžeme zlepšit. Určitě jedno z toho byl předbrankový prostor, tlačit se více do brány. Samozřejmě je začátek sezony, takže je více věcí, na kterých můžeme pracovat, ale když budeme dělat malé krůčky a zlepšovat se každý zápas, tak to bude dobré. Člověk na sebe nemůže nahrnout úplně hromadu, protože bude pak zahlcený, ale soustředit se na pár věcí, které chce dělat pořádně, co od něj trenéři vyžadují a když to bude plnit, tak to bude v pořádku.