22.10.2018
Jan Hrabal

Pavel Marek: Do derby dáme všechno!

PARDUBICE — Čtyři prohry v řadě si připsali hokejisté Dynama. Po třech venkovních nezdarech se v neděli vrátili do ČSOB Pojišťovna ARENY, s Karlovými Vary prohráli 1:7.

„Začátek utkání s Karlovými Vary jsme neměli špatný, bohužel jsme ale neproměnili některé šance. Na ně se ale nehraje, nenastříleli jsme branky… Udělali jsme však fatální chyby a za ty jsme byli potrestáni,“ řekl sportovní manažer Pavel Marek v rozhovoru pro Českou televizi.

„Neprožíváme optimální období. Bohužel se sešla spousta okolností: měli jsme nemocné, zraněné a distancované hráče, měli jsme tedy problémy se sestavou. Proti Karlovým Varům jsme byli až přemotivovaní, byli jsme podráždění, měli jsme lépe udržet nervy. Chtěli jsme v souboji s Energií vyhrát za každou cenu, to se nám ale nepovedlo,“ pokračoval.

Dynamo kleslo v tabulce na dvanáctou pozici. Nejhorší má bilanci v přesilovkách s úspěšností 6,78 %, bránění oslabení kopíruje jejich bodové postavení. Naopak lépe je na tom pardubický celek v úspěšnosti vhazování (52,22 %), nebo pátý je v počtu udělených hitů (133).

„Nabízí se některé hráčské výměny. Musíme zapracovat zejména na obraně ve vlastním pásmu a na disciplíně. Velké rezervy máme v přesilovkách, zápasy si ale prohráváme v oslabeních. V nich musíme dodržovat taktiku, hráči nesmí v něm improvizovat a naopak dodržovat to, co se jim řekne,“ poznamenal šedesátiletý funkcionář.

V posledních čtyřech utkání Dynamu chyběl nejproduktivnější hráč minulé sezony. „Marek Trončinský je pro nás klíčový hráč, takového hráče můžete těžko nahradit,“ nechal se slyšet a směrem k možným pohybům v hráčském kádru řekl: „Zajímáme se o více hráčů. V Pardubicích se vždy vycházelo z vlastních odchovanců, byli tu vždy výborní mladí hráči, snad se nám něco podobného povede. Zatím nebudu nikoho jmenovat.“

Příští utkání sehrají hokejisté Pardubic v pátek 26. října 2018 od 18.00 hodin na ledě Mountfieldu HK. „Derby nemá favorita, věřím, že špatná série pro nás skončí, že v Hradci Králové předvedeme lepší výkon. Nálada v týmu není tak špatná, abychom se z toho nevzpamatovali. Je před námi další zápas, do něj dáme všechno! Věříme, že se nám derby povede,“ uzavřel Pavel Marek.