14.06.2023
Redakce

9. ročník hokejbalového charitativního Veterán Cupu v Letohradě opět pomůže nemocným dětem!

V sobotu 24. června se v Letohradu uskuteční 9. ročník charitativního hokejbalového Veterán Cupu. Turnaj všemi vybranými prostředky pomůže nemocným dětem. Aktuálně probíhá charitativní aukce sportovních suvenýrů, ve které se nachází také hraný dres Ondřeje Matýse z bronzové sezony nebo hokejka Petra Sýkory či Matěje Blümela.

První ročník Veterán Cupu se uskutečnil už v roce 2013. Od roku 2018 potom tento hokejbalový turnaj nese charitativní odkaz, kdy pravidelně pomáhá nemocným dětem.

Momentálně probíhá již čtvrtá a poslední aukce sportovních artefaktů, která skončí v pátek 16. června ve 20:00. Do této aukce věnovalo cenné kousky také Dynamo. V dražbě se nachází hraný dres Ondřeje Matýse z loňské bronzové sezony, podepsaná hokejka Petra Sýkory nebo balíček s tématikou stého výročí od založení klubu. Zájemci mohou dražit také podepsanou hokejku pardubického odchovance Matěje Blümela, který momentálně působí v slavné organizaci Dallasu Stars.

Aukci nejen s artefakty Dynama naleznete ZDE.

Výtěžek z těchto aukcí letos poputuje k postiženým dětem ze Základní školy speciální Neratov, k Vašíkovi Štěpánovi z Letohradu, který trpí vzácnou nemocí motýlích křídel, a v neposlední řadě k Janičce Baloušové Fričové postižené autismem a mentální retardací. Všem pomůže při krytí nákladných léčebných a rehabilitačních výloh.

Turnaj samotný se uskuteční v sobotu 24. 6. 2023 na hokejbalovém hřišti v Letohradě. Jak už je zvykem, od ranních hodin se budou na hřišti prohánět bývalí i současní hokejbalisté, kteří už se věkově řadí mezi veterány. Vrcholem bude zápas osobností. Jednotlivé sportovní hvězdy a osobnosti jsou již průběžně představovány na sociálních sítích Veterán Cupu až do začátku turnaje.

Na závěr proběhne předání vybraných peněz těm, pro které byla sbírka uskutečněna. Do sbírky může stále kdokoliv přispět jakoukoliv finanční částkou. Účet pro sbírku Veterán Cup 2023: 267605017/0300