29.05.2017
Jan Hrabal

Dynamo rozvážně buduje kádr pro novou sezonu

PARDUBICE — S výrazněji obměněným týmem vstoupí do svého již 68. ročníku v nejvyšší soutěži hokejisté Pardubic. Východočeský klub spolu s Litvínovem nikdy po svém postupu sportovně nesestoupil z nejvyšší soutěže a brzy oslaví sto let své existence. Vedení klubu usilovně tvoří co nejlepší mix hráčů pro nově tvořící se A tým a dělá vše pro to, aby se neopakoval scénář uplynulé sezony.

Ta skončila zhruba před měsícem, až v jejím posledním barážovém utkání muselo Dynamo obhájit svou extraligovou příslušnost, tedy v době, kdy řada jiných mužstev měla prakticky hotový kádr i z důvodu, že věděla, že jej může ladit pro nejvyšší soutěž.

„Některá jednání jsme pochopitelně vedli i před koncem sezony, nicméně jejich intenzita se výrazně zvýšila poté, co jsme si mohli definitivně oddychnout. I když jsou v současném období možnosti trhu omezenější, tak nabízí řadu kvalitních hráčů, kteří mohou být platnými posilami. To se ale vždy ukáže až v průběhu sezony,“ řekl generální manažer klubu Dušan Salfický.

Bývalý úspěšný brankář je rád, že má pohromadě gólmanské trio pro novou sezonu. Zkušenou dvojici Ondřej Kacetl – Martin Růžička doplňuje Milan Klouček. Přesně tak to ostatně plánoval. „Všichni mají mou důvěru. Ondřej je kvalitní, mladý brankář s velkými ambicemi, Martin už patří mezi zkušené extraligové brankáře a Milan má ohromný potenciál pro naši budoucnost, pro kterou si ho vychováváme. Sehnali jsme mu angažmá ve WSM lize, kde bude co nejvíce chytat,“ poznamenal Dušan Salfický.

Dále se rýsuje složení obrany. Tu však opustil její nejproduktivnější člen v minulém ročníku, Nicholas Schaus nemohl odolat atraktivní nabídce z Magnitogorsku. „Nick byl skvělý hráč a dalo se očekávat, že po takové sezoně nebude reálné jej udržet. Mám velikou radost, že jsme se domluvili s Markem Trončinským, který projevil silný zájem v Dynamu pokračovat. Mnoho si slibujeme od obou kanadských obránců, které jsme angažovali po podrobných analýzách,“ nechal se slyšet šéf klubu s tím, že v nejbližší podepíše svůj nový kontrakt Petr Čáslava.

„Máme pod plnými kontrakty stabilní hráče do obrany, které jsme chtěli získat. Dalšího si vezmeme na zkoušku. V případě potřeby věřím, že budeme v srpnu schopni tým doplnit jinými zajímavými hráči, kteří se objeví jako dostupní po kempech mužstev v KHL nebo v Evropě,“ doplnil Dušan Salfický k zadním řadám.

Trošku odlišná je přece jen situace v útoku. „Udrželi jsme Petra a Jána Sýkory, pravá křídla máme pokrytá. Jsme těsně před podpisem smlouvy s Patrikem Poulíčkem, který by si měl svými výkony říci o větší prostor v A týmu. Potenciál v sobě má Tomáš Vondráček, kterého jsme získali z mistrovské Komety Brno,“ komentoval.

Dušan Salfický závěrem prozradil, na jaké posty nyní se svými spolupracovníky usiluje o co nejvhodnější hráče: „Hledáme centra a levé křídlo do první pětky. Máme rozjednaná zajímavá jména, ale nechci to zakřiknout, tak si je zatím nechám pro sebe. Věřím, že to dopadne! Pro nás jsou u všech důležité nejen hokejové kvality, ale aby člen našeho týmu měl charakter a hlavně chtěl za Dynamo hrát.“