29.01.2007
(HoH)

Mají Petr Čáslava a Petr Sýkora nakročeno na mistrovství světa?

Dva hráče z kádru HC Moeller Pardubice pozval na nejbližší reprezentační akci trenér české reprezentace Alois Hadamczik. Obranu vyztuží zkušený zadák Petr Čáslava a své střelecké vlohy bude moci v útoku ukázat Petr Sýkora. Dnes byla představena nominace na přátelské utkání se Švédskem a následné LG Games ve Stockholmu.

Trenér národního mužstva už několikrát naznačil, že hodlá na čtvrtý díl série Euro Hockey Tour zařadit do nominace i nejlepší hráče O2 extraligy. Petr Čáslava a Petr Sýkora jsou stabilními členy reprezentace v této sezoně.

Další hráči HC Moeller Pardubice figurují i mezi náhradníky. Trenér Alois Hadamczik zařadil do obrany beka Aleše Píšu, v ofenzívě figuruje jméno Tomáše Rolinka.

Poprvé se reprezentace sejde v neděli 4. února odpoledne v pražské T-Mobile Areně. Hned v úterý čeká na české reprezentanty přípravný zápas se Švédskem v Jönköpingu od 19.00 hodin. LG Games odstartuje pro české mužstvo souboj se stejným soupeřem ve čtvrtek od 19.00 hodin, v sobotu v poledne změří Češi síly s Finem a švédský výjezd zakončí nedělní zápas s Ruskem od 12.00 hodin.

Nominace národního týmu na přátelské utkání se Švédskem a na turnaj LG Games:

Brankáři:
Milan Hnilička (Liberec), Jiří Trvaj (Znojmo).

Obránci:
Radek Hamr (Kloten, Švýcarsko), Jan Platil (CSKA Moskva, Rusko), Miroslav Blaťák (Mora, Švédsko), Josef Hrabal (Čerepovec, Rusko), Jakub Čutta (Liberec), Petr Čáslava (Pardubice), Michal Barinka (Vítkovice).

Útočníci:
Jan Marek (Magnitogorsk, Rusko), Ladislav Kohn (Espoo, Finsko), Josef Straka (Rauma, Finsko), Ivan Huml (Mora, Švédsko), Pavel Rosa (Omsk, Rusko), Josef Marha (Davos, Švýcarsko), Jan Hrdina, Jaroslav Balaštík (oba HV 71, Švédsko), Zbyněk Irgl, Petr Hubáček (oba Vítkovice), Petr Sýkora (Pardubice), Václav Skuhravý (Karlovy Vary), Jaroslav Bednář (Slavia Praha), Tomáš Netík (Sparta Praha).