21.06.2013
(HoH)

Třetí poklad? Naleznete jej u Kunětické hory

KUNĚTICKÁ HORA — Pro letošní léto připravil hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice zajímavou zábavu pro své fanoušky. Při ní se dozvíte zajímavosti o historii pardubického hokeje, navíc se podíváte na pěkná místa ve východočeském regionu. Cesta za třetím pokladem vás zavede ke Kunětické hoře.

První poklad vás zavedl k Matičnímu jezeru v Pardubicích, více o něm naleznete v tomto článku. Druhý poklad jsme umístili za Chrudimi, více informací o něm naleznete zde. Poklad nalezla řada příznivců pardubického hokeje, kteří se zapsali do návštěvní knihy. Jste mezi nimi i vy?

Pardubický hokej #3 – Kunětická hora

Souřadnice: N50 04.974 E15 48.574

Druhý pardubický poklad nás zavede na ke Kunětické hoře, která je oblíbeným místem pro odpočinek. Cesta pro poklad není tou typickou na vrchol, menší nápověda pro naleznutí pokladu je: ve výši očí.

Cesta pro něj vás zavede poblíž zajímavé venkovní tělocvičny, pár kilometrů od Chrudimi, kde vyrostla řada pardubických hokejistů. Ze současných hráčů pardubického týmu se zde narodil 28. března 1972 zkušený brankář Dušan Salfický.

Celý poklad je věnován rivalitě mezi hokejovými kluby v Pardubicích a nedalekým Hradcem Králové. Právě zde vyrostly některé hokejové legendy, např. dřívější rekordman v počtu odehraných zápasů za Pardubice Milan Koďousek, jenž dnes slaví 63. narozeniny. Více informací nejen o něm naleznete v pokladu, který obsahuje další kód ve hře o zisk bonusového pokladu na závěr.