17.06.2013
Jan Hrabal

Mladší dorostenci si užili víkendový pobyt v Krkonoších

PEC POD SNĚŽKOU — Netradiční ale velmi prospěšný program měli během uplynulého víkendu mladší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Mladí Východočeši byli na krátkém soustředění v Krkonoších. Na Richtrových boudách našli perfektní zázemí a užili si během necelých dvou dnů spoustu legrace.

Mladší dorostenci se vydali do Krkonoš vlakem. V sobotu brzo ráno měli sraz na pardubickém hlavním nádraží a přes Hradec Králové a Trutnov přijeli do Svobody nad Úpou. „Odtud jsme pak pokračovali autobusem do Pece pod Sněžkou. Závěrečný zhruba čtyřkilometrový výstup na Richtrovy boudy jsme šli pěšky s plnou polní,“ přiblížil trenér mladších dorostenců Pardubic Tomáš Blažek.

Túra

Sobotní túra mladších dorostenců: Richtrovy boudy – Výrovka – Luční bouda – Obří sedlo – Obří důl – Modrý důl – Richtrovy boudy.
Nedělní túra mladších dorostenců: Richtrovy boudy – Výrovka – Luční bouda – Obří sedlo – Sněžka – Růžohorky – Pec pod Sněžkou.

Opékání

Po obědě přímo na chatě a hodinovém poledním klidu následoval pro pardubické mladíky další program: túra přes Výrovku na Luční boudu a přes Obří důl zpět. „Vyšli jsme ve dvě hodiny odpoledne, vrátili jsme se v sedm večer, takže se kluci docela prošli. Cestou jsme hráli různé pohybové hry a soutěže, ve kterých plnili různé úkoly,“ konstatoval trenér mladších dorostenců HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

V neděli šli mladí hokejisté podobnou trasu s tím, že si vyšlápli na Sněžku a cíl měli v Peci pod Sněžkou.

Celý pobyt v Krkonoších pojali trenéři spíše tábornicky… „Kluci si vyzkoušeli vázání zlomené nohy, určovali sever v přírodě, schovávali se před náletem, odhadovali vzdálenost nebo házeli kamenem na cíl,“ usmíval se Tomáš Blažek.

Po návratu na chatu si ještě mladí hokejisté vyzkoušeli házení balonem na basketbalový koš.

„Užili jsme si spoustu legrace,“ přiznal kouč. V sobotu večer si všichni jako jedna parta společně opekli špekáčky na ohni – zkrátka jako praví táborníci.

Celý víkendový pobyt od soboty do neděle nebyl typickým hokejovým soustředěním, na jaký jsou hráči zvyklí. „Byl to spíše turistický tábor, abychom utužili partu. Mám z toho velmi dobrý pocit,“ chválil borce ročníků 1998 a 1999.

I nazpět jeli mladší dorostenci vlakem. „Krásně nám to vyšlo, že jsme sešli ze Sněžky zhruba v jednu hodinu odpoledne a chvíli na to nám jel autobus. Musím kluky pochválit, jak se chovali, snad budou takoví i v sezoně,“ doplnil Tomáš Blažek.

Fotogalerie