03.05.2011
Jan Hrabal

Obránce Jan Kolář po náročné sezoně hlavně rehabilitoval

PARDUBICE — Před měsícem odehráli hokejisté HC Eaton Pardubice svůj poslední zápas. Od té doby odpočívají po náročné sezoně a pomalu vyhlížejí nejneoblíbenější část sezony: suchou letní přípravu. Tu poprvé bez běhání a skákání absolvuje obránce Jan Kolář.

Obránce Jan Kolář v naší nejvyšší soutěži
Sezona Klub Z G A B +/− Tr. min.
2010/2011 HC Eaton Pardubice 51 2 1 3 8 26
2009/2010 HC Eaton Pardubice 61 5 9 14 19 30
2008/2009 HC Moeller Pardubice 33 0 3 3 −5 12
2007/2008 HC Moeller Pardubice 46 0 2 2 −12 26
2006/2007 HC Moeller Pardubice 1 0 0 0 0 0

Pardubický obránce se totiž po skončení extraligové sezony kurýruje… „Rehabilitoval jsem po zranění a vlastně jsem nic jiného nedělal, nebyl čas něco podnikat. Často jsem jezdil do Bohdanče na rehabilitaci,“ popsal své poslední týdny pětadvacetiletý odchovanec pardubického hokeje.

Ten má za sebou povedenou sezonu. Prokázal své kvality a ukázal, že získané pevné místo v sestavě HC Eaton Pardubice mu náleží naprosto po právu. „Větší radost jsem měl z minulé sezony, kdy jsme vyhráli titul. Tahle nebyla tak špatná, ale vloni to bylo daleko lepší, protože jsme vyhráli mistrovský pohár,“ prohlásil Jan Kolář.

Pardubice dokázaly v pomistrovské sezoně odehrát výborný ročník, který nakonec zacinkal sympatickým bronzem. „Jsme rádi, že jsme zavřeli ústa všem pochybovačům, že přijde pomistrovská kocovina. Tým se tak nezměnil, sice odešli Petr Sýkora a Dominik Hašek, ale Martin Růžička s Adamem Svobodou chytali fantasticky,“ poznamenal pardubický bek.

I jemu udělala radost celková bilance Eatonu v počtu inkasovaných branek. Zatímco v posledních sezonách Pardubice měly aktivní skóre spíše díky vstřeleným brankám, letos to bylo díky propracované defenzívě.

Češi by mohli přivézt medaili

Pardubice inkasovaly nejméně branek ze všech týmů v základní části Tipsport extraligy ledního hokeje! „To je vizitka celého týmu. Hrajeme celoplošný útočný a obranný hokej,“ zamyslel se.

„Útočníci jsou zvyklí bránit a obránci útočit. Už minulý rok nám to docela šlo, tak jsme to letos vypilovali a není překvapení, že dostáváme málo gólů,“ pokračoval střelec dvou pardubických branek v sezoně 2010/2011.

Obránce Jan Kolář má na svém kontě sedm vstřelených gólů v naší nejvyšší soutěži během čtyř odehraných sezon. „Nevím, zda se posouvám v týmové hierarchii, ale zvedá se mi sebevědomí a cítím, že jsem platný hráč pro tým a že se mi hraje čím dál tím lépe,“ řekl.

Ročník 2010/2011 vrcholí v těchto dnech na mistrovství světa. „ Budu se samozřejmě dívat, ale intenzivně to sledovat nebudu. Nechávám to otevřené, český tým je dobrý. Mezinárodní špička se vyrovnává, což ukazují některé výsledky. Překvapení bude víc a víc. Češi by ale mohli přivézt medaili,“ tipoval Jan Kolář.

Ten si nyní užívá poslední „volnější“ týden. Od 9. května totiž začnou hráči A týmu nabírat síly na novou sezonu. „Na letní přípravu se docela těším. Bude to totiž moje první letní příprava bez běhání. Nemohu běhat a skákat, snad to budu všechno zvládat,“ trpce se pousmál závěrem.