01.07.2019
Jan Hrabal

Dynamo získalo elitního brankáře Jakuba Štěpánka

PARDUBICE — S výraznou posilou na brankářském postu vstoupí do nové sezony hokejové Pardubice. Za Dynamo v ní bude chytat zkušený gólman Jakub Štěpánek, jenž s vedením klubu podepsal jednoletý kontrakt.

„Příchod Jakuba Štěpánka je klíčovým atributem pro úspěšnou sezonu. Věřím, že s Ondřejem Kacetlem vytvoří kompaktní dvojici, o kterou se budeme moci výrazně opřít. Z hlediska další koncepce je pro nás také důležité, že Milan Klouček podepsal v Dynamu nový kontrakt a má zajištěné kvalitní angažmá v Českých Budějovicích. Jsem přesvědčený, že mu změna prostředí přinese hokejový i osobnostní rozvoj,“ řekl generální ředitel Dynama Martin Sýkora.

Jakub Štěpánek podepsal smlouvu v pondělí odpoledne. „Jsem rád, že se nám podařilo dotáhnout jeho příchod k nám. Jednalo se o prioritu od prvního dne, co jsem do Pardubic přišel. Jednání nebyla jednoduchá, byla navázaná na možné pokračování Slovanu Bratislava v KHL, měli jsme připraveno více variant, ale tato je úplně nejlepší. Ty další by se řešily angažováním zahraničního gólmana, což vždy přináší určitou míru rizika,“ prohlásil sportovní manažer klubu Jaromír Kverka.

Dynamo získalo do svých řad brankáře evropských kvalit. „Náš tým je na začátku nové cesty a získává kvalitní posilu na brankářský post. Věřím, že nám výrazně pomůže s nastartováním mužstva hned od začátku sezony ve dvojici s Ondřejem Kacetlem,“ poznamenal šéf sportovního úseku.

Po získání dvou kvalitních středních útočníku Dynamo vyztužuje gólmanskou pozici. „Post brankáře je nejpodstatnější. Nedávno jsme se bavili o důležitosti mít kvalitní centry, ale výkony celého týmu výrazně ovlivňují brankáři,“ připomněl.

„Jakub Štěpánek se ihned připojí k týmu, v akci jej fanoušci uvidí již v létě například na Memoriálu Zbyňka Kusého,“ doplnil Jaromír Kverka k příchodu mistra světa z roku 2010, jenž má na svém kontě vítězství ve švýcarské lize nebo na prestižním Spenglerově poháru.

Staronový brankář Pardubic dosud odchytal v české nejvyšší soutěži 121 utkání, průměrně obdržel 2,50 branky na zápas při úspěšnosti zákroků 92,62 %. Vsetínský odchovanec je mistrem světa z roku 2010, kdy v české extralize pomohl Vítkovicím vybojovat titul vicemistra. Dále získal bronz ze světového šampionátu o dva roky později, kdy se stal s průměrem 1,49 gólu na utkání nejlepším brankářem v úspěšnosti zákroků. Jakub Štěpánek se může pochlubit ziskem titulu švýcarského mistra, dokázal vyhrát i Spenglerův pohár.

„Tím, že Slovan Bratislava opustil KHL, tak jsem byl ze dne na den bez smlouvy. Musel jsem svou situaci nějak řešit. Zavolal mi pan Kverka s konkrétní nabídkou a domluvili jsme se. Neříkám, že jsem vzadu v hlavě neměl své minulé angažmá zde a že jsem o něm zpětně nepřemýšlel. Jsou to tři roky zpátky, je tu nové vedení, poslední příchody nasvědčují tomu, že je vše na dobré cestě a to napomohlo mému rozhodování,“ prohlásil po podpisu smlouvy s Dynamem brankář Jakub Štěpánek.

Jakub Štěpánek

  • Post: brankář
  • Datum narození: 20. června 1986
  • Výška: 189 cm
  • Hmotnost: 86 kg
  • Držení hole: levé