18.01.2021
Tisková zpráva

​Pardubice mění s Kometou. Za Rhetta Hollanda přichází Luboš Horký

Hokejový klub Dynamo Pardubice řeší velkou marodku mezi útočníky. S Kometou Brno se proto vedení Dynama dohodlo na hráčské výměně – do Brna putuje kanadský obránce Rhett Holland a do Pardubic útočník Luboš Horký.

„Bohužel jsme si z Budějovic přivezli dalšího zraněného útočníka Filipa Koffera. Proto jsme hledali možnost pro doplnění útoku. Domluvili jsme se s Kometou na hostování Luboše Horkého výměnou za Rhetta Hollanda, kterému u nás po sezóně končí smlouva. Luboš u nás už působil, takže nejde do neznámého prostředí a věříme, že nám pomůže jako při jeho prvním působení v naší organizaci,“ řekl ke trejdu sportovní manažer Dušan Salfický.

Luboš Horký se narodil ve Znojmě, je mu 23 let. Prošel mládežnickými výběry Komety. S Brnem získal titul s juniory i A-týmem. První zkušenosti sbíral na hostováních v Přerově a Třebíči. Pardubický dres už oblékal v sezoně 2018-2019, když ve 22 zápasech základní části nasbíral šest bodů. Výraznou měrou tehdy přispěl k udržení soutěže v pozdější baráži, ve které vstřelil sedm branek a přidal čtyři asistence.

V letošní sezoně zatím nastoupil do 32 utkání a získal devět bodů za pět branek a čtyři přihrávky.