06.06.2024
Redakce

​Novým asistentem trenéra A týmu je Václav Kočí

Trenérský tým Dynama je kompletní. Marka Zadinu, Víta Černohouse a Františka Brázdila doplní na střídačce Václav Kočí, bývalý kapitán Dynama, který v pardubickém dresu slavil dva mistrovské tituly a jeden zisk bronzové medaile. "Václav Kočí odvedl v minulosti jako hráč i kapitán Pardubic mnoho dobré práce. Už tehdy prokázal správný charakter i umění vést," říká k novému asistentovi trenéra Petr Sýkora.

Václav Kočí strávil v dresu Dynama celkem šest sezon. V ročníku 2013/2014 navíc v Pardubicích plnil roli kapitána, v dalších dvou sezonách byl v pozici asistenta kapitána. Byl u titulů v letech 2010 a 2012, v roce 2011 získal s týmem bronzovou medaili. Na východě Čech si zahrál také Ligu mistrů.

“Pardubice byly to nejlepší, co mě v hokejovém životě potkalo. Doufám, že to tak bude pokračovat i v trenérství. Vždy je lepší se vracet někam, kde se udělal úspěch. Snad se nám to podaří zopakovat,” říká Václav Kočí po návratu do pardubické organizace.

V extralize celkem odehrál více než 500 zápasů. Kromě medailí v pardubickém dresu vlastní i extraligový bronz s Libercem ze sezony 2006/2007. Právě v Liberci strávil svoji dosavadní trenérskou kariéru, když vedl místní dorostenecký tým.

"Václav Kočí odvedl v minulosti jako hráč i kapitán Pardubic mnoho dobré práce. Už tehdy prokázal správný charakter i umění vést. Od konce aktivní hráčské kariéry ušel dlouhou cestu jako trenér, měl skvělé pracovní výsledky v akademii Liberce a neustále se vzdělává. Věřím, že bude člověkem na svém místě, který vhodně doplní náš trenérský štáb,” říká k angažování nového asistenta trenéra Petr Sýkora, sportovní ředitel Dynama.

S Markem Zadinou i Vítem Černohousem se Václav Kočí zná. Čtvrtým do party je trenér brankářů František Brázdil. „Nějaké hrubé rysy spolupráce jsme si nastavili. Víme, co od sebe máme očekávat. Marka znám z hokejového působení v Litvínově a s Vítkem se známe ze studia trenérské licence," popisuje nový asistent trenéra.

“Vašek byl pracovitý jako hráč a to samé ho zdobí i jako trenéra. To je základní předpoklad úspěšné spolupráce. V našem trenérském týmu se bude specializovat na fungování obrany. Na spolupráci s ním se těším,” dodává hlavní trenér Marek Zadina.