19.09.2024
Redakce

​Chci pomoci vyhrávat zápasy, vzkazuje po přestupu Matěj Jindřichovský

Útočník dorostu Matěj Jindřichovský už patří Pardubicím! "Chci být užitečný hráč, který bude pomáhat týmu vyhrávat zápasy. Chci na sobě makat tak, abych se v dorostu udržel i druhý rok a pak pokračoval do juniorky," hlásí talentovaný forvard.

Od 8. třídy trénuješ a hraješ za Dynamo Pardubice, předtím jsi od malička hokejově vyrůstal v klubu HC Ledeč nad Sázavou. Jaké zkušenosti z Ledče jsi v Pardubicích využil nejvíce?

Ledeč mi dala určitě dobré základy v mládežnických kategoriích, díky kterým jsem se mohl později posunout do extraligového hokeje.

Do Pardubic jsi se stěhoval ve 13 letech, kdy jsi musel začít fungovat samostatně. Jak jsi zvládl odloučení od rodiny a přátel v Ledči?

Měli jsme tu od začátku skvělou partu, takže to bylo celkem v pohodě. Rodina mě vždy ve všem podporuje. Táta je skoro na každém zápase a s kamarády z Ledče jsem zůstal ve spojení aspoň on-line.

Co pro Tebe bylo motivací tohle všechno absolvovat?

Určitě možnost hrát extraligu, osamostatnit se a rozvíjet se. Dynamo mi nabídlo možnost ubytování, pomohlo zařídit školu a tak jsem toho rád využil. Díky tomu, že se klub postaral o ubytování a o přestup ve škole bylo všechno jednodušší.

Celkem rychle jsi se tu jako hráč na hostování vypracoval ve stabilní součást týmu, kde se v 9. třídě rozhodlo o Tvém přestupu z mateřské Ledče nad Sázavou do Dynama Pardubice. Co hrálo při Tvém rozhodování o přestupu hlavní roli?

Tak asi hlavní roli sehrál klub jako takový. Ať už je to parádní zázemí, super parta nebo trenéři. Možnost trénovat každý den na ledě i na suchu a hrát extraligu. Hraju tady už třetí sezónu a předtím jsem sem jezdil na tréninky, za tu dobu jsem si to tady oblíbil.

Od letošní sezóny 2024-2025 už nastupuješ v zápasech dorostu jako hráč HC Dynamo Pardubice. Jaké máš pro tuto a pro nadcházející sezóny cíle?

Chci být užitečný hráč, který bude pomáhat týmu vyhrávat zápasy. Chci na sobě makat tak, abych se v dorostu udržel i druhý rok a pak pokračoval do juniorky.

Stále v dobrém vzpomínáš na Tvůj mateřský klub Ledeč nad Sázavou, co by jsi mladým hokejistům v Ledči jako hráč, který úspěšně odešel do extraligového klubu vzkázal?

Ať makaj a dělaj vše naplno. Musej na sobě prostě pracovat a věřit v to, že se jim povede dostat se dál.