4.9.2024
Redakce

Skvělý obrat v Edenu! Dynamo B porazilo Slavii 4:2

Dynamo B předvedlo v pátém přípravném zápase parádní obrat proti Slavii. V hlavním městě tahalo od začátku za kratší konec, když hned v 10. minutě prohrávalo 0:2. Následně však béčko dokázalo zásluhou Daniela Rákose, Lukáše Žálčíka a Františka Formánka skóre otočit. Třetí vítězství v přípravě pak ještě pojistil trefou do prázdné brány Jakub Lichtag.

PŘ4, středa 4.9.2024, Zimní stadion Eden

Slavia Praha

Dynamo Pardubice B

2:4
2:0, 0:2, 0:2
Branky a nahrávky: 4. Průžek, 10. Beran (Kočí) – 29. Rákos (TS), 40. Žálčík (Chabada, Kaplan), 43. Formánek (Kaut, Kubíček), 59. Lichtag. Vyloučení: 5:7. Průběh utkání: 2:0, 2:4.
Slavia Praha: Hölsä (Cichoň) – Gaspar, Veber, Hrdinka, Stejskal, Sýkora, Kočí – Beran, Přikryl, Strnad, Smola, Slavíček, Zvagulis, Havrda, Polák, Průžek, Knotek, Slavík, Tichý
Dynamo Pardubice B: Vondraš (Honzík) – Kolář, Chabada, Švec, Nedelka, Voženílek, Kubíček, Koudelka – Pavlata, Rákos, Pochobradský, Kaplan, Rouha, Žálčík, Lichtag, Kaut, Formánek, Kalužík, Fiala, Gromadzki

Komentář

Spatný start, o to lepší konec. Dynamo B inkasovalo už ve 4. minutě z hole Průžka. Další zásah Slavie přišel v 10. minutě, kdy svůj důraz na brankovišti předvedl Matej Beran.

Od druhé třetiny už se ale prosazovalo pouze béčko. Jakub Vondraš zavřel branku a nechal vyniknout také své spoluhráče. Na 1:2 nejprve snižoval z trestného střílení Daniel Rákos, na kterého navázal ve formě hrající Lukáš Žálčík, který ve 40. minutě vyrovnával na 2:2.

Ve třetí třetině dokonal obrat František Formánek a výhru pojistil trefou do prázdné brány Jakub Lichtag. Dynamo B tak vítězí už potřetí v přípravě. Další výhru může zapsat už ve čtvrtek 5. září, kdy se v Kutné Hoře utká s Kolínem.