14.8.2024
Redakce

Béčko rozdrtilo Dubnici a zahraje si finále Letních hokejových her

Dynamo B vstoupilo do turnaje nejlépe, jak mohlo. Slovenské Dubnici dovolilo pouze jeden gól a samo naopak skórovalo hned desetkrát. Už ve čtvrtek 15.8. od 18:00 si tak svěřenci trenéra Tomáše Jirků zahrají o turnajové prvenství. V souboji dvou prvoligových týmů vyzve pardubické béčko Jihlavu.

Letní hokejové hry, středa 14.8.2024, enteria arena

Dynamo Pardubice B

HK Spartak Dubnica

10:1
2:0, 4:1, 4:0
Branky a nahrávky: 4. Kaplan (Mikyska, Kubíček), 13. Kalužík (Chabada), 28. Fiala (Kalužík), 29. Pavlata (Pochobradský), 30. Mikyska (Žalčík), 37. Rákos (Pochobradský), 52. Žalčík (Mikyska), 54. Formánek, 55. Pochobradský (Rákos, Pavlata), 58. Pavlata (Rákos) – 28. Jakubec (Tybor)
Dynamo Pardubice B: Tuláček (Vondraš) – Voženílek, Tvrdík, Hebek, Nedelka, Kubíček, Chabada, Pavlata, Rákos, Pochobradský, Kaplan, Mikyska, Žalčík, Lichtag, Fiala, Kalužík, Formánek, Gromadzki, Helikar
HK Spartak Dubnica: Borák (Kristín) – Švec E., Tybor, Trška, Švec J., Hřebíček, Hruška, Pobežal, Šišovský, Haščič, Suchý, Ďuriš, Haščák, Burzík, Barbusov, Hovorka, Goljer, Maruna, Jakubec, Holík, Kluka, Synak

Komentář

Skvělý vstup do turnaje! Skóre zápasu otevřel už ve 4. minutě Robin Kaplan, na kterého v dalším průběhu zápasu navázali Tadeáš Kalužík, Adam Fiala, Josef Mikyska, Daniel Rákos, Lukáš Žálčík, Michal Pochobradský a dva góly přidal Dominik Pavlata. Deset gólů a devět různých střelců, takový je výčet střelecké kanonády pardubického B týmu.

V brance Dynama B nastoupil od úvodní minuty šestnáctiletý Matěj Tuláček, kterého mohli fanoušci zaznamenat už během utkání A týmu s B týmem, kde kryl záda Tomáši Vomáčkovi, nebo v loňské sezóně, kdy střežil branku pardubického dorostu i juniorky. V zápase proti Dubnici nestačil pouze na jednu střelu.

Ještě před utkáním Dynama B s Dubnicí se v úvodním zápase letošního ročníku Letních hokejových her utkaly Slavia Praha s Jihlavou. V utkání od první třetiny dominovala Jihlava, která sedmi góly rozdrtila Slavii 7:2.

Klíčová byla pro následující průběh zápasu už třetí minuta, ve které dokázala Jihlava vstřelit hned dvě branky. O čtyři minuty později pak přidala také třetí gól. Na druhé straně Slavia musela celé utkání dotahovat.

Právě na Jihlavu tak narazí Dynamo B ve finále. Zápas o prvenství na turnaji se odehraje už zítra 15.8. od 18:00 ve velké hale enteria areny. Od 14:00 je na programu zápas o třetí místo mezi Slavii a Dubnicí.

Přijďte Dynamu B pomoci k obhajobě prvního místa na turnaji. Vstupenky zakoupíte na hcdynamo.cz/vstupenky.