9.9.2023
Redakce

Domácí kanonáda. Dynamo nasázelo Ingolstadtu šest branek

Sedmigólovou nadílku viděli fanoušci v pardubické enteria areně, Pardubice porazily německý Ingolstadt rozdílem pěti branek, z toho o dva se postaral David Cienciala. V Lize mistrů si připsaly třetí výhru v řadě a udělaly další krok v postupu do vyřazovacích bojů.

Liga mistrů, 4. kolo, sobota 9.9.2023

Dynamo Pardubice

ERC Ingolstadt

6:1
4:0, 2:0, 0:1
Branky a nahrávky: 3. Rákos (Urban), 9. Cienciala (Hyka, Říčka), 14. Říčka (Sedlák, Čerešňák), 17. Sedlák (Bučko, Čerešňák), 28. Cienciala (Sedlák, Hyka), 33. Urban (Hrádek, Bukač) – 41. Simpson (Edwards, Bailey). Rozhodčí: Hribik, Pražák – Svoboda, Šimánek. Vyloučení: 7:11. Využití: 2:1. Diváci: 4389. Střely na branku: 27:18 (7:5, 11:6, 9:7). Zblokované střely: 19:10. Hity: 4:7. Vhazování: 30:21. Průběh utkání: 6:0, 6:1.
Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – Dvořák, D. Musil, Vála, Bukač, Čerešňák, Bučko, Hrádek – Zeman, Sedlák, Urban, Rákos, Hyka, Poulíček, Vondráček, Říčka, Paulovič, Zohorna, Cienciala, Mandát, Kousal.
ERC Ingolstadt: Williams (Garteig) – Schulte, Zitterbart, Wagner, Maginot, Jobke, Krauß, Rowe, Höfflin, Virta, Stachowiak – Simpson, Bodie, Edwards, Hüttl, Schwarigner, Henriquez-Morales, Friedrich, St. Denis, Pietta, Nijenhuis, Bailey.

Komentář

Kdo nedorazil do pardubické enteria areny včas, mohl litovat. Dynamo totiž poprvé rozjásalo své fanoušky již po 142 vteřinách utkání, Daniel Rákos rozjel rychlou útočnou akci, po přihrávce Urbanovi si najel před bránu a z první poslal kotouč do sítě – 1:0. Urban si v dalším střídání mohl připsat další gólovou asistenci, Vondráček však jeho přihrávku nezužitkoval. Těsně před koncem své první přesilovky se Pardubice radovaly z druhé trefy, Hyka poslal puk přes šíři hřiště do pravého kruhu Davidu Ciencialovi a ten se z první nemýlil – 2:0. Na ledě panovala poměrně vyhrocená atmosféra, ta vyvrcholila hromadnou šarvátkou ve 12. minutě, po bitce šli do kabin Dvořák s St. Denisem.

V 14. minutě těsně po konci přesilové hry zužitkoval dlouhý pardubický pobyt v útočné třetině Robert Říčka, jenž pálil přesně po přihrávce přes celou šíři hřiště a brankář Williams se nestihl přesunout – 3:0. Necelé čtyři minuty před koncem první části vedli domácí už o čtyři branky, Bučkova střela od modré se ještě neujala, ale dorážka Lukáše Sedláka už byla gólová – 4:0. Východočeši od první třetiny dohrávali pouze na pět obránce, do konce utkání byl totiž vyloučen také Ondřej Vála.

V úvodu druhé části pardubičtí hokejisté úspěšně ustáli zbytek pětiminutového oslabení a ve 28. minutě se podruhé ze svého přesného zásahu do sítě soupeře radoval David Cienciala, který po přihrávce od Sedláka při rychlém výpadu směrem do útoku nedal brankáři šanci zakročit – 5:0. V polovině duelu měly Pardubice dvojnásobnou početní výhodu, tu však nedokázaly přetavit v branku. Prosadily se až v přesilovce pět na čtyři, Bukač nahrál na modrou čáru Hrádkovi, jehož střelu usměrnil mezi tři tyče v předbrankovém prostoru připravený Tomáš Urban – 6:0.

V úvodu třetího dějství bohužel Dynamo přišlo o čisté konto, Ingolstadt předvedl při početní výhodě rychlou kombinaci, ta byla zakončena z hole Wayneho Simpsona, proti kterému už Will nestačil zakročit – 6:1. Hosté, které přijel do Pardubic podpořit podpořit početný kotel fanoušků, se mohli rychlé prosadit podruhé, při samostatném úniku v oslabení ale hostující útočník na Willa nevyzrál. Do konce utkání byla k vidění celá řada zajímavých šancí, branka už však nepadla, a tak si pardubičtí hokejisté mohli za potlesku tribun užít třetí vítězství v řadě.

Generálním partnerem Dynama v Lize mistrů je D+D Elektromont. Významnými partnery jsou město Pardubice, Letiště Pardubice a Hitrádio Černá Hora.

Ohlasy po utkání

Václav Varaďa (HC Dynamo Pardubice): „Myslím, že rozhodla první třetina, ve které jsme dali čtyři branky a sebrali týmu Ingolstadtu vítr z plachet. Bylo to malinko nervóznější, pár hraničních zákroků, hodně vyloučených. My jsme byli schopni to odbránit, hlavně v druhé třetině. Udělali jsme korektury v sestavě, vyoutovali se dva obránci, takže jsme museli dát do obrany i útočníky. Ale popasovali se s tím kluci dobře a vnímám to, že jsme zaslouženě vyhráli.“