7.9.2023
Redakce

Dynamo jasně předčilo Stavanger a připisuje si v Lize mistrů druhou výhru

Pardubičtí hokejisté navázali na cenné vítězství ve Švédsku a ve třetím kole základní části Ligy mistrů porazili na domácím ledě norský Stavanger 5:1. Dynamo v zápase dominovalo, na branku soupeře vyslalo 49 střel, hosté hrozili pouze z protiútoků. Třikrát Pardubice využily početní výhodu.

Liga mistrů, 3. kolo, čtvrtek 7.9.2023

Dynamo Pardubice

Stavanger Oilers

5:1
2:0 2:1 1:0
Branky a nahrávky: 7. Hyka (Čerešňák), 18. Cienciala (Hyka, Čerešňák), 28. Kousal (Zohorna), 33. Mandát (Košťálek, Zohorna), 60. Zeman – 34. Bjerke (Karlsen, Bryhnisveen). Rozhodčí: Šindel, Jeřábek – Rampír, Špůr. Vyloučení: 4:3 navíc Ulriksen (Stavanger) 5+OK. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 452. Střely na branku: 49:26. Zblokované střely: 36:11. Hity: . Vhazování: 39:20. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.
Dynamo Pardubice: Klouček – Kolář, Čerešňák, Vála, Košťálek, Bučko, Hrádek, Bukač – Cienciala, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Urban, Poulíček, Paulovič – Mandát, Rákos, Vondráček – Zeman.
Stavanger Oilers: Holm – Watson, Klavestad, Bourque, Østby, Bjerke, Bryhnisveen, Ulriksen – Hoff, Strandborg, Karlsen – Husebø, Kissel, Gran – Elvsveen, Calik, Henriksen – Mauldin, Dineen, Kristiansen – Wick Karlsen

Komentář

Dynamo vstoupilo do zápasu velmi aktivně a od prvních minut dalo najevo, kdo v zápase bude udávat tempo hry. První šance zůstaly nevyužity, skóre otevřel v 7. minutě v přesilové hře dělovkou do šibenice Tomáš Hyka. Dvě a půl minuty před přestávkou jej znovu v přesilovce napodobil David Cienciala – 2:0.

Také ve druhé třetině pokračovali pardubičtí hokejisté v aktivním ofenzivním představení. Ve 28. minutě vyhrál Tomáš Zohorna bleskově buly a Robert Kousal s přehledem překonal Holma potřetí. Znovu to bylo v přesilové hře. Čtvrtý gól si o pět minut později připravil Jan Mandát, který po kombinaci Košťálka se Zohornou zamířil pod horní tyč. Stavanger v zápase hrozil zejména z protiútoků, po jednom z nich nadvakrát překonal Kloučka Sondre Bjerke.

Dlouho to vypadalo, že střelecký účet bude konečný, ale v poslední minutě byl Tomáš Zeman důsledný v práci za brankou a využil zaváhání Holma. Dynamo tak porazilo Stavanger 5:1 a připsalo si do tabulky další tři body.

Dynamo do zápasu nastoupilo v obměněné sestavě, šanci dostali hráči béčka Daniel Rákos, Daniel Bukač a Tomáš Zeman. Branku Dynama hájil Milan Klouček a připsal si 25 úspěšných zákroků.

Generálním partnerem Dynama v Lize mistrů je D+D Elektromont. Významnými partnery jsou město Pardubice, Letiště Pardubice a Hitrádio Černá Hora.

Ohlasy po utkání

Václav Varaďa (hlavní trenér HC Dynamo Pardubice):„Já bych chtěl poděkovat soupeři za kvalitní utkání. My jsme do toho zápasu vstoupili dobře, vytvořili jsme si příležitosti, donutili jsme hosty k faulům a dali jsme branky, kterými jsme odskočili. Dodaly nám trochu klidu a za stavu 2:0 ve druhé třetině Milan Klouček chytil pár příležitostí při jejich přesilovce a my jsme byli schopni hned po buly dát třetí gól, který tak nějak zlomil ten zápas. Ve třetí třetině hrál tým hostí nepříjemně, vytvořil si pár šancí, ale v globálu si myslím, že jsme byli lepším týmem a zasloužili jsme si vyhrát.“

Anders Gjøse (hlavní trenér Stavanger Oilers):„V první řadě musím říct, že jsme narazili na velmi silný tým. Hned na začátku jsme jim dali příliš mnoho prostoru a oni dobře využili přesilové hry. Poté jsme zlepšili naši hru pět na pět, ale začátek byl asi rozhodující.“