8.12.2007
Jiří Lalov

Dorostenci nestačila na lídra, podlehli Liberci 2:6

Extraligoví dorostenci HC Pardubice v dnešním utkání 28. kola své soutěže narazili ve velké hale ČEZ Areny na aktuálně vedoucí tým dorostenecké extraligy – Bílé Tygry Liberec, kterému podlehli 2:6. Góly Východočechů vstřelili Jiří Světlík a Denis Kindl.

Extraliga dorostu, 28. kolo, sobota 8.12.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Bílí Tygři Liberec

2:6
1:3, 0:1, 1:2
Branky a nahrávky: 13:36 Světlík (Havlík), 53:41 Kindl (Kubelka) – 4:52 Vašek (Skalický), 12:33 Sobotka (Vašek, Skalický), 13:01 Miškovský (Příkazský), 31:49 Bortňák (Jánošík), 40:55 Mulač (Sobotka), 57:13 Jánošík (Bortňák). Rozhodčí: Úlehla – Ježek, Plch. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 100. Střely na branku: 27:35. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:6.
Dynamo Pardubice: Štrof (13:01 Barta) – Semrád, Zdráhal, Žemlička, Havlík, Lenoch, Beneš, Čáp – Kindl, Šafář, Světlík, Kubelka, Hradecký, Procházka, Moučka, Knotek, Tomín, Hemský, Kapec, Nosek.
Bílí Tygři Liberec: Pyrochta – Jurčák, Kulda, Příkazský, Lacek, Sobotka, Vašek - Bortňák, F. Jánošík, Oppelt, Bulíř, A. Jánošík, Bittner, Skalický, Miškovský, Maďar, Knap, Rohal, Mulač, Dám, Vlach.

Komentář

Rozdíl mezi oběma týmy byl patrný. Liberec se pyšnil přesnou a rychlou rozehrávkou. Naopak domácím puk přeskakoval hole. Výsledek 2:6 byl adekvátní předvedené hře z obou stran. Za Pardubice se prosadil Jiří Světlík v první třetině a Denis Kindl v závěrečné části.

Hned od úvodních vteřin bylo jasné, kdo má navrch. Ve druhé minutě musel krotit puk ve nepřehledné situaci Vojtěch Štrof. První gól utkání na sebe nenechal dlouho čekat. V čase 4:52 dostal puk do brány Martin Vašek, kterému asistoval Daniel Skalický – 0:1.

Domácí si vytvořili tlak pouze v přesilové hře v 7 .minutě. Všechny pokusy lapil pozorný Jakub Pyrochta. Na druhé straně od modré napřáhl Jaroslav Vlach, ale domácí gólman výborně jeho střelu pokryl. V čase 12:33 udeřili hosté podruhé. Martin Sobotka poslal puk za Štrofova záda po kombinaci s Martinem Vaškem a Danielem Skalickým – 0:2.

O pár vteřin později se domácí síťka rozechvěla opět. V čase 13:01 přihrál Jan Příkazský Danielu Miškovskému do úniku a ten s přehledem proměnil – 0:3.

Tento gól vyhnal Vojtěcha Štrofa z brány a za něj na led naskočil Libor Barta. V čase 13:36 se domácím podařilo v přesilovce snížit zásluhou střelce Jiřího Světlíka a Ladislava Havlíka – 1:3.

Ke konci třetiny dostali domácí nabídku přesilové hru, která se jim vůbec nepovedla a tak se do šaten šlo za velmi příznivého stavu z pohledu Tygrů.

V úvodu druhé části měli hosté přesilovku, ve které se ovšem nedokázali dostal do žádné střelecké pozice. Snaha Pardubic o snížení byla znát, ale většina puků skončila v náručí Jakuba Pyrochta. Žádný z týmů si nedokázal vytvořit nějaké větší šance, kterými by ohrozil branku. Ani přesilové hry nebyly zahrané podle představ trenérů. Gólový zásah přišel opět z liberecké strany.

V čase 31:49 se prosadil Dalibor Bortňák, kterého svou skvělou přihrávkou našel kapitán týmu Filip Járošík – 1:4.

Na čtyřgólový rozdíl mohl zvýšit Patrik Maďar, ale jeho dorážka z otočky byla nepřesná. Po zbytek druhé části měli puk na hokejkách převážně hosté, ale žádnou šanci už si nevytvořili.

I v závěrečné části měli navrch hráči Liberce. V čase 40:55 napálil Martin Sobotka puk od modré na Libora Bártu, ten vyrazil, ale k odraženému puku se dostal Jakub Mulač a poslal puk za Bártova záda – 5:1.

Pardubice na tom mohly být ještě hůř. Na zteč na bránu se řítil Daniel Skalický, ale domácí gólman pozorně zasáhl. Na druhé straně mohl skórovat Vít Hradecký, zpětnou přihrávku od Lukáše Procházky nezužitkoval.

V čase 53:41 si po asistenci Tomáše Kubelky položil hostujícího gólmana Denis Kindl a zasunul touš za brankovou čáru – 2:5.

Domácí trenér zkoušel hru bez brankáře tři minuty před koncem. Dalibor Bortňák vybojoval puk a přihrál ho Filipu Jánošíkovi, který zakončoval do opuštěné klece a upravil na konečných – 2:6.

Liberec potvrdil v dnešním utkání roli favorita a po lepším výkonu si připsal tři body do extraligové tabulky a upevnil si vedení v ní.