27.8.2020
Redakce

Dynamo postupuje do semifinále Generali Česká Cupu!

Pardubice vstupovaly do odvety s dvoubrankovým mankem ze Zlína, které dokázaly, díky třem brankám ve druhé třetině, smazat. Ani dvě smolné trefy soupeře ze třetí části Dynamu postup nesebraly. Dynamo po vítězství 5:2 otevřelo brány semifinále a postoupilo mezi čtyři nejlepší týmy Generali Česká Cupu!

Generali Česká Cup , ČF2, čtvrtek 27.8.2020, enteria arena

Dynamo Pardubice

Berani Zlín

5:2
0:0, 3:0, 2:2
Branky a nahrávky: 26:05 Mandát (Svačina, Kolář; 5/5), 36:31 Tybor (Claireaux; 5/4), 38:31 Kousal (Blümel; 5/5), 47:12 Holland (Kusý; 5/5), 56:40 Mandát (Holland; 5/5) - 41:05 Fryšara (5/5), 48:24 Dufek (5/5). Rozhodčí: Hodek, Micka – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Diváci: 1505. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Dynamo Pardubice: Klouček – Kolář, Nakládal, Mikuš, Bučko, Vála, Holland, Hrádek – Blümel, Kousal, Tybor – Mandát, Poulíček, Svačina – Vondrka, Claireaux, Kusý – Machala, Anděl, Zeman.
Berani Zlín: Kašík – Řezníček, Ferenc, Hamrlík, Gazda, Suhrada, Nosek, Dluhoš – Kubiš, Fořt, Ondráček – Köhler, Fryšara, Dufek - Goiš, Sedláček, Šlahař - Václavek, Karafiát, Sebera.

Komentář

Vstup do zápasu napověděl, že se nebude jednat o nudnou partii. Oba týmy věděly, co od sebe čekat, a tak se naplno prosazovaly zejména útoky. A byl to Matěj Blümel, kdo mohl v oslabení dostat Pardubice do vedení, jenže o kousek minul branku.

I přes množství vyloučení pardubická hala v první třetině branku neviděla, protože se výborně předvedli oba brankáři. Do kabin se tak šlo lépe hostům, kteří smazali dvacet minut pardubické snahy o vyrovnání dvouzápasového skóre.

Skóre se poprvé měnilo v čase 26:05. Jan Kolář viděl najíždějícího Vladimíra Svačinu, kterého našel přihrávkou až na útočné modré čáře. Ten s pukem udělal dva rychlé kroky do pásma, předložil do jízdy Janu Mandátovi, jenž zacílil naprosto přesně k přední tyči a rozradostnil pardubické fanoušky – 1:0!

Obrovskou šanci měl krátce poté Denis Kusý, který nenašel mezeru ve výstroji Libora Kašíka. Následně dostaly Pardubice výhodu přesilové hry, se kterou naložily skvěle. Radoslav Tybor si pohrál s obráncem a střelou pod víko nedal Kašíkovi šanci. Přesilovka trvala devět vteřin, stav byl 2:0 a hrálo se od nuly.

Od té chvíle bylo po zbytek třetiny na ledě už jen Dynamo. Pro vyhozený kotouč si dojel Matěj Blümel. Pardubický mladík našel Roberta Kousala, který prostřelil puk skrze výstroj Kašíka do branky 3:0. Na konci druhé periody tak postupovaly Pardubice.

Ve třetí třetině se do zápasu vložila kamera, pověšená za brankou Pardubic.

Puk se od ní odrazil před Milana Kloučka přímo k nohám Štěpána Fryšary, který korigoval na 3:1. Byli to ale Pardubičtí, kdo se snažil dále diktovat tempo hry. Po skrumáži před brankou Zlína se k puku dostal po přiťuknutí Denise Kusého Rhett Holland a vrátil Pardubicím tříbrankový náskok – 4:1.

Berany do hry vrátila opět velká dávka smůly Dynama.

Po břevně poskakující kotouč si do branky srazil Holland. Gól byl připsán Janu Dufkovi – 4:2. Holland však svůj nešťastný moment odčinil ve chvíli, kdy nastřelil od modré čáry kotouč, který tečoval Jan Mandát mimo dosah Kašíka a znovu vrátil Dynamu tříbrankový náskok – 5:2.

Konec utkání okořenila ještě bitka mezi Hollandem a Tomášem Fořtem, po které oba borci vyfasovali čtyři trestné minuty. Branka však už nepadla a Pardubice tak otevřely brány semifinále Generali Česká Cupu!

Ohlasy po utkání

Michal Mikeska (HC Dynamo Pardubice): "Dostali jsme se do třígólového náskoku. Hned zkraje třetí třetiny jsme dostali gól na 3:1 po odrazu puku od kamery, to znamená, že měla být přerušená hra. Nerad bych ale o tom gólu nególu polemizoval. Nicméně ten zápas to dostalo do úplně jiného tempa, byla to přetahovaná. Závěr jsme uhájili, poslední tři minuty byly pro diváky jak tady, tak doma u obrazovek, velmi napínavé."

Robert Svoboda (PSG Berani Zlín): "My jsme v utkání začali dobře, vytvořili jsme si spoustu příležitostí v první třetině, i v přesilovkách, ale bohužel se nám nepodařilo vstřelit gól. Ve druhé třetině domácí proměnili jeden z brejků, pak přesilovku, a to je hodně nakoplo. Měli jsme pak velký problém ubránit některé jejich ofenzivní akce. Nicméně se nám podařilo vstřelit kontaktní gól, a ještě zápas zdramatizovat. Myslím, že až do konce bylo o co hrát a že jsme čestně vypadli z této soutěže."