3.11.2007
Jiří Lalov, Jan Hrabal

Famózní série skončila. Junioři nestačili na lídra ze Zlína

Naposledy nezískali ani bod ve Zlíně před měsícem a půl. Od té doby junioři HC Pardubice bodovali. Dnes po dlouhé době poznali hořkost porážky po šedesáti minutách. V odpoledním utkání v malé hale ČEZ Areny nestačili na Zlín, kterému podlehli 2:4. Góly Východočeši vstřelili Karel Sodomka a Tomáš Bláha.

Extraliga juniorů, 20. kolo, sobota 3.11.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Berani Zlín

2:4
0:0, 1:3, 1:1
Branky a nahrávky: 24:07 Sodomka (Paučin), 42:30 Bláha (Semorád, Jindřich) – 26:44 Okál (Šenkeřík, Matula), 35:34 Jurík (Bořuta, Matějka), 39:31 Jurík (Matějka, Brunec), 42:51 Goiš. Rozhodčí: Úlehla – Kis, Padevět. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 80. Střely na branku: 36:41. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4.
Dynamo Pardubice: Landsman – Kučera, Drtina, Krejnus, Blažek, Fink, Šnejdr, Poskočil – Radil, Bláha, Stoklasa, Paučin, Kousal, Nykl, Buchtele, Dobiáš, Jindřich, Sodomka, Semorád, Šejba, Verner.
Berani Zlín: Sedláček – Šenkeřík, Matula, Bořuta, Staněk, Chocholáček, Vodák, Musil, Šimurda – Finsterle, Okénka, Matějka, Goiš, Jurík, Vlach, Puna, Okál, Křemeček, Gazdík, Čech, Brunec.

Komentář

V úvodních minutách zápasu byly jasně aktivnější Pardubice. Partie se začala vyrovnávat až ve 4. minutě při hře čtyři na čtyři. V 6. minutě Jan Semorád uvolnil přesným pasem Marka Drtinu, který se řítil sám na gólmana. Svoji obrovskou šanci neproměnil.

Do 14. minuty se hrál spíše nepřesný hokej ve středním pásmu. Poté Karel Sodomka přihrával Michaelu Paučinovi, ten z bezprostřední blízkosti nepřekonal Jakuba Sedláčka. O chvíli později se Paučin dostal do další šance, když těsně před bránou tečoval nahození Jakuba Šnejdra od modré. Sedláček byl pozorný a puk zkrotil.

Největší šanci Zlína nedokázal zužitkovat Michal Čech, který projel celým útočným pásmem, ale vyhořel na Filipu Landsmanovi, ten jeho pokus o blafák vychytal lapačkou. Třetina se už jen dohrávala v klidném tempu.

Druhá část byla mnohem bohatší na šance i góly. Tomáš Bláha vyslal puk gólmanovi mezi betony, ale ten puk těsně před čárou zasedl. O první gólovou střelu se v čase 24:07 postaral Karel Sodomka svým bekhendovým nahozením, asistence Michael Paučin – 1:0.

Zvýšit na rozdíl dvou gólů mohli domácí zvýšit o chvíli později. Jejich pokus po skvělé kombinaci zastavil na brankové čáře hokejkou Libor Gazdík.

Hosté s odpovědí dlouho neváhali. V čase 26:44 se přesilovce prosadil Zdeněk Okál, kterému nahrávali Petr Šenkeřík a Jan Matějka – 1:1.

Pardubičtí hráči si vytvořili tlak, ale ten nedokázali využít. V obrovském závaru před brankou hostí se nikdo nedokázal zorientovat a dotlačit puk za čáru. Ihned z protiútoku se prohnala útočným pásmem trojice Antonín Bouřta, Jan Matějka a Juraj Jurík, který zavezl puk až do brány a otočil vedení na stranu Zlína – 1:2.

Domácí se snažili o vyrovnání, ale nedokázali si vytvořit větší šanci. Když už vypadalo, že se do kabin půjde za stavu 1:2, tak se v čase 39:31 prosadil opět Juraj Jurík, asistence Jan Matějka a Tomáš Brunec – 3:1.

Domácí věděli, že pokud chtějí s výsledkem něco udělat, tak musí hrát aktivně. Zpočátku se jim to dařilo. V čase 42:30 se skvělou kombinací dokázala prosadit trojice Ladislav Jindřich, Jan Semorád a Tomáš Bláha, který přesnou střelou umístil puk za Sedláčkova záda – 2:3.

Hosté bleskově odpověděli. Už v čase 42:51 dokázal vypíchnout domácím puk Jiří Goiš a v brejku bez problémů skóroval – 4:2.

Pardubice se hodně snažily o vstřelení gólu, ale hosté výborně bránili a nedovolili jim žádné větší šance. Ve 49. minutě orazítkoval puk tyč domácí brány.

V 54. minutě si vytvořili hosté tlak a obstřelovali Filipa Landsmana. Ten vytáhl pár dobrých zákroků a puk za svá záda už nepustil. Na hráčích byla vidět obrovská únava. Hra byla velmi nepřesná a domácí těžko dostávali soupeře. Souboj o první místo ovládl Zlín, který zvýšil svůj náskok v čele na sedmibodový, na druhé Pardubice se dotáhl Vsetín, jenž dokázal zvítězit v Hradci Králové.