19.10.2007
Jiří Lalov, Jan Hrabal

Juniorům se daří, doma porazili Jihlavu

Pět branek nastříleli junioři HC Pardubice v 15. kola nejvyšší juniorské soutěže Jihlavě. Východočeši sice museli na začátku dotahovat jednobrankový náskok hostů z Vysočiny, ale již v 5. minutě srovnával Petr Nykl, o chvíli později otáčel Michael Kučera. Jihlava sice stihla v prvním dějství vyrovnat, ale hned na počátku prostřední třetiny vrátil Pardubicím vedení kapitán Tomáš Bláha. V polovině zápasu se trefil Martin Šejba a domácí mířili za třemi body. Jihlavané sice v předposlední minutě snížili, ale poslední gólové slovo v pohledném utkání měl devět sekund pardubický forvard Jan Semorád.

Extraliga juniorů, 15. kolo, pátek 19.10.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Dukla Jihlava

5:3
2:2, 2:0, 1:1
Branky a nahrávky: 4:41 Nykl (Paučin), 8:47 Kučera (Radil, Šejba), 20:15 Bláha (Kaut), 30:35 Šejba (Kousal, Radil), 59:51 Semorád (Dobiáš) – 1:55 Man (Pánek), Man (Pánek, Posmyk), 58:27 Man (Posmyk, Pánek). Rozhodčí: Kareš – Goder, T. Svoboda. Vyloučení: 9:8, navíc Dobiáš – Dolina oba 10 minut osobní trest. Využití: 1:3. Diváci: 90. Střely na branku: 33:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.
Dynamo Pardubice: Čaladi – Kučera, Drtina, Blažek, Popler, Fink, Šnejdr, Poskočil – Radil, Bláha, Stoklasa, Paučin, Kousal, Nykl, Kaut, Buchtele, Dobiáš, Jindřich, Sodomka, Semorád, Šejba.
Dukla Jihlava: Vajner – Hájek, Malina, Posmyk, Reosendorf, Pekárek, Vejvoda, Chaloupka, Kašpar – Pánek, Man, Kuřítko, Novák, Pometlo, Komůrka, Láznička, Dvořák, Vacek, Dolina, Dzurik, Šaršok.

Komentář

Do zápasu vlétli aktivněji hosté. Už v čase 1:55 se v přesilovce po nahrávce Patrika Pánka prosadil prudkou střelou pod levý beton gólmana Jiří Man – 0:1.

Domácí odpověděli rychle. V čase 4:42 se o vyrovnání postaral Petr Nykl, kterému nahrával Michael Paučin – 1:1.

Pardubičtí hráči se mohli dostat do vedení o chvíli později. Bohužel nedokázali z blízkosti překonat Vratislava Vajnera. Bohužel pro ně se ve skrumáži před jihlavskou kasou domácím povedlo nastřelit pouze dvakrát tyč. Hostům se nepodařilo puk při tlaku domácích vyhodit a nebezpečně pálil Ladislav Jindřich. Trefil ovšem připraveného brankáře.

O změnu skóre ve prospěch Pardubic se postaral v čase 8:47 Michael Kučera, který po kombinaci s Lukášem Radilem a Martinem Šejbou dokázal využit dezorientace Vajnera a zasunul puk za jeho záda – 2:1.

Vedoucí mužstvo si vytvořilo silný tlak, během kterého bylo k vidění pár zajímavých šancí. Ve 14. minutě se řítili dva Pardubičtí na jednoho, ale Lukáš Radil nepřihrál přesně do jízdy Ugo Dobiášovi a ten v té rychlosti nedokázal puk umístit.

Ke slovu se začali dostávat hosté a Luděk Dvořák vystřelil od modré velmi těsně nad. Gólman Marek Čaladi se jen ohlédl. V čase 18:28 předvedli hosté Patrik Pánek a Ondřej Posmyk perfektní kombinaci na jeden dotek, kterou zakončoval do poloprázdné brány svým druhým gólem v utkání Jiří Man – 2:2. Do konce první třetiny se utkání jen dohrávalo.

Začátek druhé části naopak patřil domácím. Diváci se ani nestihli posadit na místa a už mohli v čase 20:15 oslavovat gól Tomáše Bláhy po přihrávce z rohu před bránu od Tomáše Kauta. Bláha namířil střelu nad levý beton Vejnera – 3:2.

Domácí si své vedení drželi a snažili se nepouštět hosty k brance. To se jim dlouhou dobu dařilo. Občas se někdo z hráčů Jihlavy pokusil překvapit Čaladiho střelou z dálky, ale pardubický brankář vše bez problému pohlídal.

Až ve 30. minutě zápasu se domácí obranou prohnal hráč Jihlavy a vystřelil jen těsně brány. Z následného protiútoku se povedlo skórovat Martinovi Šejbovi po asistenci Roberta Kousala – 4:2.

Další obrovskou šanci měl Ladislav Jindřich, když z kruhu nastřelil tyč. Jihlavští hráči se snažili o vyrovnání. Blízko k němu měl Jaroslav Kuřítko, který vyslal projektil k pravé tyči. Čaladi svým pohotovým zákrokem nedopustil změnu stavu. Téže minutě si hosté vytvořili další šanci. Opět bezúspěšně. Druhá část tedy přinesla dva góly pro domácí.

Začátek třetí části přinesl velmi nepřesnou hru bez šancí. Mezi výjimky patří střela Jakuba Šnejdra. Ten od modré překvapil, ale nepřekonal Vratislava Vajnera. O pár minut později se na druhé straně ocitl sám před gólmanem Pardubic zjevil Jaroslav Kuřítko. Svou šanci spálil, když trefil pouze stojícího brankáře do vyrážečky a ten se štěstím vytáhl. Další pokus vyslal jeden z pardubických hráčů.

Poté se opět pokračovalo v méně pohledném a velmi nepřesném hokeji bez šancí na obou stranách. Stav se měnil až v čase 58:27, když svůj hattrick dokonal Jiří Man v přesilovce pět na tři po zbytečným faulech Tomáše Kauta a Uga Dobiáše. Tentokrát si pořadí asistencí vyměnili Ondřej Posmyk a Patrik Pánek – 4:3

Hosté se snažili o vyrovnání. Odvolali gólmana a to se jim stalo osudným. Poté, co se chvíli drželi v útočném pásmu ujel po pasu Dobiáše Jan Semorád a uzavřel tak výsledek na konečných 5:3.