12.10.2007
Filip Lefenda, Jan Hrabal

Junioři otočili zápas v Opavě, dali dva góly v jednom oslabení

Čtyři góly ve druhé polovině utkání rozhodly o vítězství juniorů HC Pardubice na opavském ledě. Pardubičtí se gólově prosadili až po „poločase“, dva góly vstřelili při vlastním oslabení. O branky Východočechů se podělili dvěma góly Petr Nykl, další zásahy přidali obránci Marek Drtina a Michael Kučera.

Extraliga juniorů, 13. kolo, pátek 12.10.2007, Zimní stadion Opava

Opava

Dynamo Pardubice

1:4
0:0, 1:2, 0:2
Branky: 28. Grofek – 34. Drtina (Semorád), 35. Kučera (Kaut), 41. Nykl (Semorád, Paučin), 53. Nykl (Semorád, Paučin). Rozhodčí: Šír – Kurajský, Račák. Vyloučení: 3:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:2. Střely na branku: 42:38. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Opava: Trenčan – Mrkva, Vitásek, Kukla, Plachký, Gulda, Planovský, Tichý – Tošenovjan, Slanina, Herman, Šafár, Musial, Čermák, Grofek, Wolf, Chalupa, Blaga, Mlýnek.
Dynamo Pardubice: Čaladi – Kučera, Drtina, Blažek, Popler, Vágner, Fink, Šnejdr – Radil, Bláha, Stoklasa, Paučin, Kousal, Nykl, Kaut, Buchtele, Dobiáš, Jindřich, Sodomka, Semorád, Šejba.

Komentář

Oba týmy nastoupily do zápasu aktivně a po celou první třetinu byl k vidění oboustranně vyrovnaný hokej. První vážnější šance přišla již ve 3. minutě v podání domácího Wolfa, ke gólu však nevedla. O chvíli později předvedli výbornou souhru hosté. Trenčan však Semorádovu dělovku vykryl.

Poté následovala pasáž, ve které diváci mohli vidět množství kombinací, kterým ovšem scházelo přesnější zakončení. V 17. minutě se nádherně uvolnili domácí Herman se Slaninou. I jejich pokus ale skončil pouze ve výstroji golmana Čaladiho. Do šaten se tedy šlo i přes útočnou snahu obou celků za bezbrankového stavu.

Ve druhé třetině si Opava hned v úvodu vytvořila tlak, který byl navíc podpořen přesilovou hrou. Gólman hostí Čaladi však čaroval a předvedl celou sérii skvělých zákroků. Slezané prolomili střeleckou smůlu hned při další přesilovce, když se trefil Tomáš Grofek po přihrávce Plachého – 1:0.

Běžela 34. minuta, když domácí hráli přesilovku a paradoxně v ní sami inkasovali, když se prosadil hostující Drtina – 1:1.

O pouhých patnáct sekund bylo ještě hůř. Pardubičtí hráli ještě stále ve čtyřech a ku překvapení všech musel po střele Kučery domácí gólman Trenčan již podruhé v krátké době lovit puk ze své svatyně – 1:2.

Opavané byli evidentně zaskočení. V závěru druhého dějství ještě dostali možnost početní výhody, kterou však nevyužili. Těsně před sirénou ohlašující konec třetiny však nabídli stejnou možnost také soupeři.

Do třetí třetiny šli tedy na led Pardubičtí s výhodou jednoho muže v poli a dokázali ji zužitkovat gólem Petra Nykla ve 42. minutě – 1:3.

Domácí borci se přesto nevzdávali a bojovali. Jejich snaha však nepřinášela své ovoce, a to i přesto že v rozmezí mezi 45. až 50. minutou bylo uděleno hned pět menších trestů na straně Pardubic!

Východočeši je přečkali bez inkasované branky. Naopak sami svou další přesilovku proměnili, v 53. minutě již druhým gólem Petra Nykla – 1:4.

A protože se v následujících minutách utkání dohrávalo spíše už jen z povinnosti, prohráli hokejisté Slezanu Opava s Pardubicemi 1:4.