15.11.2019
Redakce

Dynamo prohrálo s Olomoucí v prodloužení

Pardubice - Dynamo po reprezentační pauze nedokázalo navázat na výhru v Hradci Králové a na domácím ledě tak vítězí Olomouc. Již čtyři minuty po začátku zápasu se díky střele Tomáše Dujsíka dostala do vedení hostující Olomouc. Snaha o vyrovnání se vyplatila až v samotném závěru, když dvě a půl minuty před koncem dokázal Radoslav Tybor srovnat stav na 1:1. O vítězi rozhodlo až prodloužení, které ovšem netrvalo dlouho, když olomoucký Pavel Musil svou střelou již po devatenácti sekundách zajistil svému týmu dva body.

Tipsport extraliga, 18. kolo, pátek 15.11.2019, enteria arena

Dynamo Pardubice

Olomouc

1:2p
0:1, 0:0, 1:0 - 0:1
Branky a nahrávky: 57:27 Tybor (Mandát; 5/5) - 3:29 Dujsík (Irgl, Burian; 5/5), 60:19 Musil (Klimek; 4/4) . Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Kis, Lučan. Vyloučení: 3:4. Bez využití . Diváci: 7218. Střely na branku: 30:34 (9:14, 13:11, 8:7, 0:2). Zblokované střely: 21:10. Hity: 9:3. Vhazování: 29:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2. Hráči utkání: Marek Hovorka - Tomáš Dujsík.
Dynamo Pardubice: Kacetl – Eklund, Holland, Kolář, Ivan, Mikuš, Zdráhal – Kindl, Kousal, Tybor – Hovorka, Mandát, Harju – Látal, Knotek, Blümel – Beran, Pochobradský, Matýs – Machač.
Olomouc: Konrád – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Dujsík, Valenta – Burian, Strapáč, Irgl – Klimek, Nahodil, Musil – Olesz, Kolouch, Skladaný – Hecl, Knotek, Tomeček.

Komentář

Dynamo nedokázalo po reprezentační přestávce podchytit úvod utkání, když hned po čtyřech minutách inkasovalo první gól utkání. Střelcem byl olomoucký Tomáš Dujsík, který dokázal protlačit kotouč mezi betony pardubického Kacetla a otevřít tak skóre celého utkání. Těsně před polovinou první třetiny se domácí začali pomalu ale jistě dostávat do tempa a to především díky velmi nadějné střele nováčka Knotka. Kotouč ale naneštěstí trefil pouze tyč olomoucké branky.

Olomoucký Konrád však jak zázrakem puk udržel mezi svými betony a srovnání dosavadního stavu se tak nekonalo. Nasazení obou týmů se po této akci značně vyrovnalo a střely tak přicházely rovnoměrně od obou celků. Závěrečných pět minut mohlo vypadat pro Dynamo velice slibně, když přišlo vyloučení olomouckého Petra Strapáče, ale pouhých 21 vteřin po započetí přesilové hry přišlo nešťastné vyloučeni domácích za příliš mnoho hráčů na ledě. Ani v závěrečných minutách Dynamo nedokázalo stáhnout náskok Olomouce a do druhé třetiny tak vstoupilo s minimální ztrátou.

Druhá třetina se vyvíjela v poměrně velkém tempu, když domácí Dynamo tlačilo na prozatím vedoucí Olomouc s cílem srovnat skóre. Hosté se naopak snažili domácím poodskočit o další branku, oba gólmani měli tak v této části zápasu plné ruce práce. Ve třicáté minutě pak přišlo současné vyloučení, kdy byl na trestnou lavici poslán domácí Juraj Mikuš a hostující Marek Hecl.

Těsně po ukončení trestu obou celků se ve velké šanci naskytl pardubický Jan Mandát, který zpracoval přihrávku od jednoho ze svých spoluhráčů a při přečíslení dva na jednoho vystřelil z pravého kruhu. Jeho tvrdou střelu však Konrád dokázal vytlačit mimo brankoviště. Domácí dostali další nabídku ke srovnání, když byl v 34. minutě vyloučen hostující Vilém Burian. Ani tato přesilovka ovšem nepřinesla žádnou změnu v dosavadním skóre a stav utkání tak byl po druhé třetině stále 0:1.

Závěrečná část zápasu se z pohledu domácího celku jevila velmi dravě. Ve snaze srovnat skóre se Dynamo po velkou část třetí třetiny drželo v útočném pásmu. Domácí se jeden za druhým snažili překvapit olomouckého Konráda, který ovšem dokázal vychytat i ty nejzákeřnější střely. Úspěšnost Konráda prolomil v 58. minutě až Radoslav Tybor, který tvrdě vystřelil z mezikruží a dokázal tak dostat domácí celek zpět do hry o vítězství. Následovalo tedy prodloužení.

To ovšem netrvalo dlouho, když 19 vteřin po jeho začátku dokázal hostující Pavel Musil prostřelit pardubického Kacetla a zajistit tak svému týmu vítězství.

Ohlasy po utkání

Radek Bělohlav (HC Dynamo Pardubice): „Já myslím, že to tady bylo řečeno, dneska to nebylo povedené utkání ze začátku ani z jedné strany. Nedokázali jsme přenést to, co jsme trénovali, a teď myslím hlavně nasazení. Nedařilo se nám rozjet ten zápasový rytmus. Ale na druhou stranu i když se nedaří, tak i takovéto zápasy se dají urvat, teď myslím, když dáte dvě minuty před koncem gól, mělo by vás to trošku nakopnout, přát štěstí a vybojovat si i ten druhý bod, což se nám nepodařilo. Ale myslím si, že jsme si ho ani moc nezasloužili, byly obrovské ztráty puku nejen u tohoto posledního gólu, ale i předtím. Nepovedené utkání, bereme jen bod, je to pro nás málo.“

Zdeněk Moták (HC Olomouc): „Nebylo to po reprezentační přestávce úplně ono, musím říci, že v první třetině jsme šli brzy do vedení, to bylo fajn. Bohužel se nám nepodařilo ve druhé třetině navýšit, kdy jsme měli řekněme i pár vyloženějších šancí. Ve třetí třetině jsme se naopak dostali pod tlak vinou vyloučení, v závěrečné pětiminutovce domácí během i po vyloučení měli velký tlak a resultoval z toho ten vyrovnávací gól. My si vážíme každého bodu, co získáme, a já jsem rád, že jsme dnes získali dva.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

5. kolo, 27. 9. 2019
OLO - PCE
3:1
18. kolo, 15. 11. 2019
PCE - OLO
1:2p
31. kolo, 28. 12. 2019
OLO - PCE
1:2
44. kolo, 14. 1. 2020
PCE - OLO
3:2sn

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ondřej Kacetl 61 36 34 2
Obránci G A +/- TM
Rhett Holland 0 0 1 0
Juraj Mikuš 0 0 0 2
Oscar Eklund 0 0 0 0
Jan Zdráhal 0 0 0 0
Michal Ivan 0 0 -1 0
Jan Kolář 0 0 -1 0
Útočníci G A +/- TM
Radoslav Tybor 1 0 -1 0
Jan Mandát 0 1 1 2
Matěj Beran 0 0 0 0
Matěj Blümel 0 0 0 0
Johan Harju 0 0 0 0
Marek Hovorka 0 0 0 0
Tomáš Knotek 0 0 0 0
Martin Látal 0 0 0 0
Michal Machač 0 0 0 0
Ondřej Matýs 0 0 0 0
Michal Pochobradský 0 0 0 0
Denis Kindl 0 0 -1 0
Robert Kousal 0 0 -1 0
HC Dynamo YouTube