4.11.2007
Michal Vilím, Jan Hrabal

Víkendový plán splněn. Pardubice doma přehrály také Litvínov

AKTUALIZOVÁNO O FOTOGRAFIE, AUDIO ZÁZNAM A ZÁPIS O UTKÁNÍ! Zdravě agresivní hra a produktivita v přesilovkách rozhodly o dnešním vítězství hokejistů HC Moeller Pardubice nad Litvínovem. V první třetině sice branka nepadla, ale v prostředním dějství nejprve v přesilovce pět na čtyři otevřel Petr Sýkora gólový účet, aby jej ve dvojnásobné početní výhodě doplnil Tomáš Rolinek. Ve třetí třetině se opět v přesilovce prosadil Tomáš Linhart a Pardubice mohly dovést zápasu do klidného vítězství. Téměř 9000 diváků v ČEZ Areně se kromě vítězství mohlo radovat i ze druhé nuly Jána Lašáka v této sezoně.

O2 extraliga, 19. kolo, neděle 4.11.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Litvínov

3:0
0:0, 2:0, 1:0
Branky a nahrávky: 24:20 Sýkora (Pucher), 36:33 Rolinek (Pivko), 46:49 Linhart (Sýkora). Rozhodčí: Hodek – Bryška, Chytil. Vyloučení: 6:8, navíc Trávníček (Litvínov) 10 minut osobní trest. Využití: 3:0. Diváci: 8825. Střely na branku: 32:31. Průběh utkání: 3:0.
Dynamo Pardubice: Lašák – Píša, Linhart, Snopek, Havíř, Kolář II – Sýkora, Pivko, Rolinek – Ondřej, Pucher, Somík – Cetkovský, Koukal, Zohorna – Bláha, Rákos, Semorád. Trenéři: Miloš Říha a Pavel Rohlík.
Litvínov: Hübl ml. – Poživil, Šlégr, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Tůma, od 21. navíc Koma – Kubinčák, Reichel, Lukeš – Jánský, Branda, Sklenička – Trávníček, Jenáček, Benda – Černý, Rindoš, Bednařík. Trenéři: Jaroslav Hübl st. a Petr Rosol.

Komentář

On line přenos Statistiky zápasu Zápis o utkání Referát ČTK

Nevyužité přesilovky přinesly nerozhodný úvod

Utkání začalo velmi opatrně a krátce po úvodním buly se do šance dostali jako první litvínovský Sklenička a domácí Pucher, který dvakrát střílel nepřesně. Poté byl vyloučen obránce Moelleru Kolář a v probíhající přesilovce Litvínova zlomil hokejku Sýkora, ale hosté na chvíli znásobenou převahu nezúročili.

Ve 4. minutě mohl otevřít skóre domácí Ondřej, ke kterému puk nasměroval Pucher, ale ani jeden z jeho dvou pokusů tváří v tvář Hüblovi úspěšný nebyl. Domácí si tak alespoň řekli o přesilovku, v níž se v dobrých šancích ocitli nejdříve Sýkora a po něm i Pivko - své pokusy z první ovšem promáchli.

V polovině první třetiny výborně zamíchal s kotoučem za brankou Pucher, poslal jej do brankoviště, ovšem adresáta v červeném dresu hledal marně. O dvě minuty později se do šance dostal opět agilní Pucher a pohybem si vynutil faul litvínovského Skuhrovce. Moeller však přesilovku nevyužil, ba dokonce ani nerozvinul přesilovkový vzorec.

Závěr třetiny znamenal několik promarněných přesilovek obou týmů. Do dobrých šancí se dostal pouze Poživil po příhře kapitána Severočechů Reichela a na straně domácích ujížděli do přečíslení Sýkora s Rolinkem – obě tyto střely mířily vedle branky. O poslední akci úvodní pasáže se postaral v oslabení domácí expres Sýkora. Svůj nájezd zakončil pouze do lehajícího se Hübla.

Pardubice získaly dvougólový náskok

Hned zkraje druhého dějství se při vyloučení pardubického Pivka prosadil do šance Jánský, jenže sám před domácím gólmanem vysoko přestřelil. Oslabení si krátce na to zahrál i Litvínov, kdy byl vyloučen Skuhrovec. Pardubice převahu nezačaly šťastně a do přečíslení pelášili hostující Černý s Bednaříkem – cíl však nenalezli.

Domácí si již nechtěli nechat další přesilovku proklouznout mezi prsty a neustálé ostřelování Hübla zakončovala parádní kobminace. Skrze obranné pásmo nasměroval Pucher přihrávku Sýkorovi, jehož bomba z voleje znamenala vedení domácích.

Litvínov se pokoušel o rychlou odpověď – do několika šancí se dostal Trávníček. V první z nich uháněl po pravé straně, stínovaný Havířem, odcentroval před branku, před níž ale stál připravený gólman Lašák a puk bezpečně pokryl.

Ve 34. minutě inkasoval dvouminutový trest litvínovský Šlégr. Obléhání své svatyně hráči Pardubic hosté dlouho nevydrželi. Dalším nedovoleným zákrokem řešil složitou situaci na brankovišti Travníček a poslal tak svůj tým do oslabení tři na pět. Moeller si počínal velice zkušeně – k puku se dostal Libor Pivko a tak dlouho hypnotizoval litvínovskou trojici až našel před bránou nehlídaného Tomáše Rolinka, ten zblízka zvýšil vedení Pardubic na 2:0.

Moeller si vítězství snadno pohlídal

Třetí třetinu začaly Pardubice dobíhajícím trestem za příliš mnoho hráčů na ledě. Hosté svou přesilovku nehráli vůbec dobře a pro Moeller nebylo těžké se ubránit. Naopak k pěkné kombinaci se dostali Pivko a Sýkora.

Pardubičtí si své vedení v této fázi zápasu snadno hlídali a dále ohrožovali brankáře Hübla. Tato snaha domácího celku kulminovala při několikátém vyloučení Trávníčka. Petr Sýkora vyhledal na modré čáře dobře postaveného Tomáše Linharta, který ostrou střelou potřetí rozjásal ČEZ Arenu – 3:0.

V dalším ději třetí části byla vidět útočná hra obou celků. Za Litvínov hezky do protipohybu Lašáka střílel Jenáček a bombou Punčochář. Naopak za Východočechy další svou šanci mohl proměnit Rolinek nebo nadvakrát Cetkovský.

Závěr zápasu se dohrával jen z povinnosti. Hosté se i přes přesilu šest na čtyři na odpor proti v pohodě hrajícím domácím nezmohli a Ján Lašák vychytal svému týmu druhé víkendové vítězství dekorované čistým kontem do jeho brankářských statistik.

Ohlasy po utkání

Pavel Rohlík (HC Moeller Pardubice): „Zápas rozhodly naše přesilovky, v kterých jsme dali všechny tři góly. Litvínov hrál první polovinu zápasu určitě výborně a měli jsme s jeho hráči dost problémů. Hráli jsme spíš ze zajištěné obrany a napadali pouze tehdy, když neměl soupeř zpracovaný kotouč. Dařilo se nám držet obrannou modrou čáru, a protože hráči podali zodpovědný výkon, tak jsme zaslouženě vyhráli.“

Petr Rosol (HC Litvínov): „Dostali jsme tři góly v oslabení, na druhou stranu jsme žádny nedali. Na hřištích soupeřů předvádíme ve hře dopředu tristní výkony, takže jsme po zásluze prohráli.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

6. kolo, 27. 9. 2007
LIT - PCE
1:2sn
19. kolo, 4. 11. 2007
PCE - LIT
3:0
32. kolo, 23. 12. 2007
LIT - PCE
3:0
45. kolo, 24. 1. 2008
PCE - LIT
1:2

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ján Lašák 60 0 31 0
Obránci G A +/- TM
Tomáš Linhart 1 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 2
Jan Snopek 0 0 0 2
David Havíř 0 0 0 0
Aleš Píša 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Petr Sýkora 1 1 0 2
Tomáš Rolinek 1 0 0 0
Libor Pivko 0 1 0 2
Peter Pucher 0 1 0 0
Zdeněk Ondřej 0 0 0 2
Tomáš Bláha 0 0 0 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 0
Petr Koukal 0 0 0 0
Daniel Rákos 0 0 0 0
Jan Semorád 0 0 0 0
Radovan Somík 0 0 0 0
Tomáš Zohorna 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube