21.10.2007
Michal Vilím, Jan Hrabal

Vůle, skvělé přesilovky, hattrick kapitána. Moeller zdolal Energii

AKTUALIZOVÁNO O FOTOGRAFIE, AUDIO ZÁZNAM A ZÁPIS O UTKÁNÍ! Pořádný kopec dřiny! Právě ta dovedla hokejisty HC Moeller Pardubice k prvnímu domácímu vítězství v této sezoně. Východočeši zdolali silné Karlovy Vary zejména díky třem úspěšně sehraným přesilovkám. Hlavní hvězdou večera byl kapitán Pardubic Miroslav Hlinka. Ten zaznamenal hattrick! Mezi úspěšné střelce se ještě přidal obránce David Havíř. Více než 8000 diváků nesledovalo extra pohlednou podívanou, fanoušci ale museli ocenit nezměrnou vůli, se kterou Pardubičtí odehráli celé utkání.

O2 extraliga, 14. kolo, neděle 21.10.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Karlovy Vary

4:2
1:0, 2:1, 1:1
Branky a nahrávky: 13:37 Hlinka (Richter), 35:15 Havíř (Pucher), 37:32 Hlinka (Rolinek), 48:05 Hlinka (Rolinek) – 24:50 Skuhravý (Dobroň), 58:24 Kumstát (Košťál). Rozhodčí: Rejthar – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 6:9, navíc Píša (Pardubice) 5 minut a do konce utkání. Využití: 3:1. Diváci: 8264. Střely na branku: 36:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2.
Dynamo Pardubice: Lašák – Píša, Linhart, Snopek, Havíř, Richter, Kolář, M. Šeda – Sýkora, Hlinka, Rolinek – Pivko, Pucher, Somík – Tvrdík, Blažek, Starý – Ondřej, Koukal, Cetkovský – Rákos. Trenéři: Miloš Říha a Pavel Rohlík.
Karlovy Vary: Mensator – Dobroň, Hanzlík, Grof, Řezníček, Němec, Duben, Mudroch, Ustrnul – Kumstát, Skuhravý, Košťál – Bílek, Kraft, Hluchý – Melenovský, Kristek, Skladaný – Zucker, Pech, Procházka. Trenéři: Zdeněk Venera, Václav Baďouček a Pavel Kněžický.

Komentář

On line přenos Statistiky zápasu Zápis o utkání Referát ČTK

Úvodní třetinu vyhrál domácí tým

Na úvodní vhazování byl proti elitní karlovarské formaci nasazen trenérem Milošem Říhou „hlídací“ útok domácích Ondřej, Koukal, Cetkovský, který byl hned v úvodu donucen faulovat. Rychlý pohyb hostů vyústil hned ve druhé minutě v další nepovolený zákrok obránce domácích Jana Snopka. Hosté tak měli výhodu přesilovky pět na tři. Moeller pozorně bránil a třikrát se mu podařilo dostat puk z obranné třetiny. Ostrou střelou od modré se prezentoval hostující veterán Řezníček. Po minutě znásobené převahy hostů byl potrestán za zákrok u mantinelu domácí bek Aleš Píša vyšším pětiminutovým trestem do konce utkání. Hosté však převahu nezužitkovali a Pardubice se aktivní hrou ubránily.

V páté minutě ve hře čtyři na čtyři našel Somík před brankou Puchera, který střelou zblízka ohrozil Mensatora. Na druhé straně hezky pálil na Lašáka karlovarský Duben. V osmé minutě ujel v přesilovce Moelleru Milan Procházka a svůj poměrně povedený blafák do forhendu zakončil pouze do Lašákova betonu. V té samé přesilovce se ještě k pěkné kombinaci v útočném pásmu dostala čtvrtá formace domácích, ale Koukal ani Ondřej nemířili přesně.

Moeller hrál přesilovku znovu v 11. minutě, kdy ovšem gólmana hostů příliš neohrozil. Ale po chybě domácích se dostal do téměř samostatného nájezdu karlovarský střelec Skuhravý, jenž bombou vyprášil betony brankáře Pardubic.

Domácí si svým pohybem vynutili další přesilovku hned ve 13. minutě a tentokrát ji spěšně využili. Po vyhraném vhazování se dostal puk k obránci Richterovi, který přihrál domácímu kapitánu Hlinkovi a ten se bombou z prvého kruhu nespletl – 1:0.

Ve zbytku první třetiny byli aktivní hosté, jenž při vyloučení mladého Koláře za zdržování hry několikrát ohrozili branku domácích. Zvláště nebezpečné byly pokusy Kumstáta nebo Hanzlíka.

Energie vyrovnala, Moeller pak odskočil

Druhé třetině předcházelo slavnostní předání dresu s číslem 75 Adolfu Novákovi v rámci Memory programu. Další děj startoval solidní kombinací Pivka a střílejícího Puchera, ten však Mensátora nepřelstil.

Ve 25. minutě se Lašákem vyhozený puk dostal až k obránci hostí Dobroňovi, jenž jej nahodil před bránu, kde stál přesně mířící Skuhravý – 1:1.

V následujícím průběhu se střídaly útoky na obou stranách. Ve 32. minutě načasoval Hlinka perfektní přihrávku na Sýkoru, který sice zakončil velmi hezky, ale jen mezi právě scvaknuté betony gólmana energetiků.

Agilní domácí si pohybem vynucovali nedovolené zákroky soupeře. Ve 36. minutě při vyloučení Skuhravého zakončil přesilovkovou souhru s Pucherem, podobně jako na Kladně, obrozený střelec David Havíř – 2:1.

Série faulů hostů pokračovala dalším vyloučením Melenovského. Následovala krásná kombinace prvního pardubického útoku, kdy Rolinek nezištně přihrál před branku zcela volnému Hlinkovi, který zvýšil na 3:1.

Miroslav Hlinka dokonal hattrick, Pardubice si vítězství pohlídaly

Třetí třetina začala opatrně, hrálo se hodně ve středním pásmu. K několika pokusům se dostali hosté. Jmenovitě Lukáš Pech mířící vedle nebo David Zucker zakončující zblízka bekhendem vysoko nad domácí svatyni.

Běžela 48. minuta, kdy pálil na Lašáka Skuhravý, ale k jeho odražené střele se dostal Sýkora a pelášil do útočného pásma, kde vyhledal Rolinka, který vyřešil přečíslení dva na nikoho přihrávkou na Hlinku, jenž prostřelil Mensatora a dovršil svůj hattrick – 4:1.

Další minuty byly ve znamení přelévání hry z jedné strany na druhou, kdy si příležitost vytvořil domácí Koukal po přihrávce zpoza branky od Cetkovského. Ale také hosté zahrozili – byl u toho opět dnes velmi často střílející Skuhravý, Lašák ovšem touš jistě pokryl.

V 56. minutě se hrálo čtyři na čtyři, kdy byli vyloučeni Šeda a Dobroň. Pěknou akci chtěl zakončit přes karlovarského obránce Petr Sýkora, ale netrefil branku stejně jako hostující Jakub Grof.

Poslední dvě minuty zápasu znamenaly snížení Karlových Varů, kdy se před brankou nejrychleji zorientoval Petr Kumstát a upravil na 4:2. Moeller si však vítězství hladce pohlídal a zaslouženě vyhrál.

Ohlasy po utkání

Pavel Rohlík (HC Moeller Pardubice): „Konečně jsme dali z přesilovek více než jeden gól. To bylo pro nás velké plus a hodně se to promítlo na našem vítězství. Začátek byl pro nás hodně těžký, bylo tam moc vyloučených, ale přežili jsme to a odehráli velmi dobré utkání. Hráči bojovali a za to je musím pochválit. Po odstoupení Píši nám tam zbyli tři mladí obránci a zaslouží pochvalu stejně jako Lašák, který nás několikrát podržel.“

Zdeněk Venera (HC Energie Karlovy Vary): „Nepodařilo se nám zopakovat výkon z Českých Budějovic hlavně v útočné fázi. Dali jsme jen jeden gól v přesilovce. Domácí tři góly v přesilovkách po sobě a to nakonec rozhodlo. Ten náš druhý gól přišel pozdě, možná že bychom utkání zdramatizovali, kdyby přišel dřív. Hlavní důvod naši prohry vidím ve využití přesilovek, které se domácím dařily.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

THC, 4. 9. 2007
PCE - KVA
3:2sn
1. kolo, 14. 9. 2007
KVA - PCE
7:2
14. kolo, 21. 10. 2007
PCE - KVA
4:2
27. kolo, 2. 12. 2007
PCE - KVA
2:0
40. kolo, 11. 1. 2008
KVA - PCE
4:5sn

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ján Lašák 60 0 30 2
Obránci G A +/- TM
David Havíř 1 0 0 0
Martin Richter 0 1 -1 0
Jan Snopek 0 0 1 2
Michal Šeda 0 0 1 2
Aleš Píša 0 0 0 25
Jan Kolář 0 0 0 2
Tomáš Linhart 0 0 -1 0
Útočníci G A +/- TM
Miroslav Hlinka 3 0 1 0
Tomáš Rolinek 0 2 1 0
Peter Pucher 0 1 0 0
Petr Sýkora 0 0 1 0
Michal Tvrdík 0 0 0 2
Libor Pivko 0 0 0 0
Daniel Rákos 0 0 0 0
Radovan Somík 0 0 0 0
Jan Starý 0 0 0 0
Tomáš Zohorna 0 0 0 0
Petr Koukal 0 0 -1 2
Jiří Cetkovský 0 0 -1 0
Zdeněk Ondřej 0 0 -1 0
HC Dynamo YouTube