13.3.2016
Jan Hrabal

Starší dorost dobyl led lídra a v úterý zaútočí na postup!

TŘINEC — Obrovská gratulace mladíkům Dynama do Třince! Starší dorostenci dokázali vyhrát v prvním čtvrtfinálovém utkání ve Werk aréně 3:0 a v sérii hrané na dvě vítězná utkání získali veledůležitý první bod! První gól Dynama vstřelil Adam Ružička, další dva pak třinecký rodák Filip Zadina. Všech šestatřicet střel Ocelářů zneškodnil skvěle chytající Milan Klouček.

NOEN extraliga staršího dorostu, ČF1, neděle 13.3.2016, Werk aréna

Oceláři Třinec

Dynamo Pardubice

0:3
0:1, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 6:23 Ružička (Machač, Boček), 35:16 Zadina (Kaut, Machala), 59:44 Zadina (Machala). Rozhodčí: Dědek – Axman, Holibka. Vyloučení: 2:4, navíc Molin 5 minut a osobní trest do konce utkání – Boček 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. Diváci: 120. Střely na branku: 36:28. Průběh utkání: 0:3. Stav série: 0:1.
Oceláři Třinec: Ovčaří – Adámek, Haman, Hrachovský, Imrich, Klocek, Marguš, Radzienciak, Rufer – Hladoník, Kalus, Kaukič, Kvasnica, Mach, Molin, Najsar, Peterek, Przybyla, Stuchlík, Vochozka.
Dynamo Pardubice: Klouček – Boček, Rudy, Trejbal, Matýs, Mert, Žouželka – Štefka, Ružička, Machač – Zadina, Kaut, Machala – Martínek, Pochobradský, Šeliga – Syrovec, Petrus, Roubal.

Komentář

Oceláři vstoupili do úvodního osmifinále velmi aktivně, Stuchlíkovu přihrávku před branku ale zastavil Klouček a ránu kapitána Hrachovského od modré čáry pak pardubický gólman vyrazil svým betonem. Následně pálil z levého kruhu Kaut a jeho rána sice Ovčařímu vypadla, mezi tři tyče ovšem nezamířila.

Při hře čtyři na čtyři už se ovšem hosté mohli radovat, když v přečíslení našel Machač Adama Ružičku a ten následně vymíchal Ovčařího – 0:1.

Třinečtí mladíci se poté snažili o rychlé vyrovnání, Vochozka ale po přesném pasu Hamana ani nezakončil. Stejný hráč se poté dostal ke střele z mezikruží, ani tentokrát ale srovnáno nebylo.

Další skvělou šanci si následně vypracoval také Mach, který se protáhl až ke Kloučkovi, zvednout puk nad jeho beton se ale třineckému střelci nepodařilo a do kabiny tak odcházeli spokojenější hráči Dynama.

První velkou šanci si po startu prostřední části vypracoval Kaut, ten ale z blízkosti branky na Ovčařího nevyzrál a puk pouze nasměřoval do ramene třineckého gólmana. Další dobrou příležitost si následně vypracoval Machala, ten ale v akci jeden na jednoho neobešel Hamana.

Za domácí tým poté zahrozil kapitán Hrachovský, po jehož ráně od modré čáry Klouček nevěděl, kde kotouč skončil, naštěstí pro něj ho ale Oceláři do jeho branky nedostali. O chvíli později už se ale skóre na světelné tabuli měnilo, když po přihrávce Kauta napálil puk pod horní tyč Filip Zadina a zajistil tak svému týmu vedení 0:2.

V poslední dvacetiminutovce střílel jako první Vochozka, ten ale branku svého soupeře netrefil a Mach pak o chvíli později z těsné blízkosti na Kloučka nevyzrál. Za hosty hrozil jako první Martínek, proti jeho dorážce se ale blýskl třinecký gólman.

V samotném závěru zápasu se ještě Oceláři snažili, byli střelecky aktivní, dnes však všechny jejich zakončení mířila pouze doprostřed branky, v samotném závěru ještě přidal gól do prázdné branky Filip Zadina a v úterý od 17.00 hodin tak bude pardubický tým doma bojovat o postup do semifinále!