3.3.2016
Jan Hrabal

Vítězný vstup do osmifinále! Starší dorost vyhrál ve Zlíně 5:2

ZLÍN — Parádně vstoupili do osmifinálové play off NOEN extraligy staršího dorostu pardubičtí mladíci. Dynamo vyhrálo 5:2 na ledě Zlína a ujalo se vedení v sérii. Pardubice vedly na začátku třetí třetiny o čtyři branky, postupně se trefil Ondřej Trejbal, Ondřej Machala, Filip Zadina a Viliam Šeliga. Domácí sice dvěma slepenými brankami v rozmezí pětatřiceti sekund snížili, ale hned na to pojistil výhru červenobílých a zisku vedení v sérii Martin Kaut. Osmifinálové klání pokračuje v pátek v podvečer ve Zlíně, pardubická Tipsport arena bude třetí vzájemný duel hostit v pondělí od 17.30 hodin.

NOEN extraliga staršího dorostu, OF1, čtvrtek 3.3.2016, Zimní stadion Luďka Čajky

Berani Zlín

Dynamo Pardubice

2:5
0:1, 0:1, 2:3
Branky a nahrávky: 46:44 Sirota (Padrnos), 47:19 Padrnos (Dlabaja) – 10:12 Trejbal (Zadina, Machala), 31:18 Machala, 40:38 Zadina (Kaut), 41:28 Šeliga (Pochobradský), 47:35 Kaut (Zadina). Rozhodčí: Kubičík – Cabák, Rožánek. Vyloučení: 4:6, navíc Kubišta (Dynamo Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 53. Střely na branku: 30:44. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5. Stav série: 0:1.
Berani Zlín: Huf (42:28 Šimonů) – Budil, Dluhoš, Fridrich, Gába, Kowalczyk, Marek, Padrnos, Sirota – Bainar, Dlabaja, Dvořáček, Frišara, Hefka, Karafiát, Kenša, Kočica, Kotek, Mikulec, Václavek, Zmeškal.
Dynamo Pardubice: Klouček – Boček, A. Leder, Trejbal, V. Leder, Mert, Žouželka, Matýs – Petrus, Blümel, Štefka – Machala, Kaut, Zadina – Šeliga, Pochobradský, Paliesek – Martínek, Roubal, Kubišta – Syrovec.

Ohlasy po utkání

Robert Svoboda (HC PSG Zlín): „Hodnotit budeme až po sérii.“

Martin Koudelka (HC Dynamo Pardubice): „Velmi důležitý první zápas jsme zvládli, super. První třetina byla taková oťukávaná a navíc jsme dali gól. Celkově dnes jsme to zvládli velice dobře, až na tu disciplínu, to k play off patří. Musíme provokace soupeře vydržet a hrát si svůj hokej, který povede k podobnému výsledku, jako dnes. Ale pořád je to jenom jeden bod, takže zítra jedeme znova.“