10.1.2015
Karel Janeba

Oslabení starší dorostenci prohráli doma s Třincem

PARDUBICE — Po jasné výhře nad Vítkovicemi nestačili starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice na Třinec, v malé hale Tipsport areny mu podlehli 1:7. Jediný gól Východočechů vstřelil Filip Roubal.

RAKO extraliga staršího dorostu, 34. kolo, sobota 10.1.2015, Tipsport arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Oceláři Třinec

1:7
0:2, 0:1, 1:4
Branky a nahrávky: 54:59 Roubal (Krejčík, Petrus) – 12:07 Bartko (Poruba), 18:41 Haman (Roman), 37:36 Kofroň, 44:58 Flok (Adámek, Haman), 46:17 Hrehorčák (Bartko, Roman), 48:11 Hrehorčák, 56:53 Poruba. Rozhodčí: Homola, Veselý – Klouda, Vepřovský. Vyloučení: 3:8, navíc Rudy (Pardubice) 10 minut osobní trest . Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 48. Střely na branku: 24:36. Průběh utkání: 0:6, 1:6, 1:7.
Dynamo Pardubice: Klouček (48:11 Vlk) – Faltys, Kučera, Mikulčák, Rudy, Šklíba, Trejbal – Bureš, Cach, Hoskovec, Kaut, Krejčík, Martinec, Petrus, Rohlík, Roubal, Tomaník, Voženílek.
Oceláři Třinec: Loubal – Adámek, Bartko, Haman, Hrachovský, Imrich, Janiczek, Radzienciak – Flok, Hrehorčák, Kaukič, Kofroň, Mach, Poruba, Roman, Stuchlík, Sztwiertnia.

Komentář

Dnešní zápas se zprvu nesl ve vyrovnaném duchu, od začátku bylo k vidění spoustu střel, tvrdých soubojů a šancí. 

První šanci využil Třinec, když se po chybné rozehrávce dostal ke kotouči Poruba, který jej usměrnil na Jana Bartka a ten kotouč dopravil do sítě – 0:1.



Pardubice se nevzdávaly a šly si za vyrovnáním, místo toho přišla ale studená sprcha, když v devatenácté minutě prosvištěl kolem mantinelu Filip Haman a přesnou ranou k tyči navýšil náskok Ocelářů – 0:2.



Do druhé třetiny vstupovali domácí nabuzeně a hnali se za vyrovnáním, velmi blízko byl ve 24. minutě Kaut s Rohlíkem, druhý jmenovaný ale bekhendem Loubala neprostřelil.



Další změna skóre přišla až ve 38. minutě, kdy ve středním pásmu získal kotouč David Kofroň a střelou z levého kruhu propálil Milana Kloučka – 0:3.



Ke konci druhé třetiny ještě spálil velkou šanci Roubal, který netrefil odkrytou klec.

Třetí třetina už se nesla v mírné nadvládě Ocelářů, což potvrdil ve 45. minutě Marian Adámek, který střelou od modré čáry dopravil kotouč za záda Kloučka – 0:4.



Netrvalo dlouho a přišla další branka. Ve 47. minutě kombinovali třinečtí hráči v pásmu Pardubic tak dobře, až se uvolnil Patrik Hrehorčák, který dostal kotouč do sítě popáté – 0:5.



Půltucet branek do sítě Pardubic padl ve 49. minutě. Patrik Hrehorčák si sebral kotouč na modré čáře, dostal se až před Kloučka a střelou k levé tyčce jej prostřelil pošesté – 0:6.



Milan Klouček se po inkasování šesté branky rozhodl opustit hřiště a své místo přenechat mladšímu kolegovi Tomáši Vlkovi. Ve stejném čase dostal ještě desetiminutový trest Samuel Rudy.

Čestný gól domácích padl v 55. minutě. V přesilovce si sebral puk Mikulčák, dopravil jej před branku, kde už čekal Filip Roubal, který kotouč poslal poprvé a naposled za záda Loubala – 1:6.



Za dvě minuty to už ale bylo znovu o šest branek. Pardubice sice hrály přesilovku, i tak ale všem ujel Jan Poruba a bekhendovou kličkou a následnými houslemi poslal kotouč do sítě naposled – 1:7.



V závěru utkání se ještě Třinec snažil navýšit skóre, nejblíže tomu byl Jan Bartko, který trefil domácího brankáře do masky. 

Třinec byl velkým favoritem dnešního utkání. Ovšem nikdo nepředpokládal, že rozdíl ve skóre bude takový. Třinec tak v malé hale pardubické Tipsport arény porazil domácí vysoko 7:1.