14.8.2014
Jan Hrabal

Pardubice neudržely v odvetě s Hanáky dvougólový náskok

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU — Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice prohráli ve druhém přátelském utkání proti Olomouci 2:3 po samostatných nájezdech. Aktivní Východočeši vedli ve Žďáru nad Sázavou po brankách Lukáše Radila a Jana Zdráhala 2:0, Hanáci ale dokázali zápas srovnat a zvítězit v samostatných nájezdech.

Přípravné zápasy, Přát., čtvrtek 14.8.2014, Zimní stadion Žďár nad Sázavou

Dynamo Pardubice

Olomouc

2:3sn
0:0, 2:0, 0:2 – 0:1
Branky a nahrávky: 22:03 Radil (Tybor; 6/5), 31:41 Sedlák (Cetkovský, Kolář; 5/5) – 43:27 Ondrušek (Laš; 5/5), 59:17 Knotek (Tuominen, Kucharczyk; 4/6), rozhodující samostatný nájezd Matai. Rozhodčí: Homola, Hejduk – Klouda, Zídek. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:1. Diváci: 1000. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Dynamo Pardubice: Kristan – Píša, Čáslava, Benák, Ščotka, Sedlák, Havlík, Gregorc, Škvor – Sýkora, Nahodil, Voženílek – Radil, Marcinko, Tybor – Kolář, Cetkovský, Heřman – Půhoný, Moučka, Poulíček. Trenéři: Zdeněk Venera a Miloš Říha.
Olomouc: Vošvrda – Houdek, Ondrušek, Kadela, Dresler, Tuominen, Janáček, Bartoň, Škůrek – Zuzin, Kucharczyk, Herman – Pekr, Knotek, Švaňhal – Novotný, Diviš, Buc – Matai, Králík, Laš. Trenéři: Petr Fiala a Jiří Dopita.

Komentář

Zatímco v úterý vyjela na olomoucký zimní stadion velmi kombinovaná sestava Pardubic, tak pro odvetu ve Žďáru nad Sázavou nasadil Zdeněk Venera zkušenější mančaft. Naopak Hanáci dorazili na Vysočinu bez své největší hvězdy – Pavla Patery.

První třetina přinesla více vzruchu před olomouckou brankou, kde se představil Tomáš Vošvrda. Vytáhlý gólman ale všechny šance Pardubic pochytal, ve 14. minutě mu po Moukově střele pomohla tyč. Východočeši hráli v prvním dějství tři přesilovky, žádnou ale nevyužili. Na opačné straně Hanáci nepotrestali Gregorcovo držení.

Do druhého dějství vstoupil „domácí“ celek velmi aktivně, hned po pětadvaceti vteřinách nařídili rozhodčí za Houdkovo držení trestné střílení pro Petra Sýkoru, pardubický kanonýr ale nabídnutou možnost nevyužil.

Ve 23. minutě se Pardubice poprvé gólově prosadily, v signalizované výhodě se po Tyborově pasu prosadil přesnou střelou od modré reprezentant Radil – 1:0.

I v dalších minutách měli Východočeši více ze hry, ve 26. minutě se před branku probíjel Tybor, v následné akci trefil Jan Heřman, jenž je v Pardubicích na testech, tyč. O chvíli později se mohl prosadit Jaroslav Moučka, ale Půhoného nahrávku nezužitkoval.

K zisku dvoubrankového vedení pomohla Pardubicím svižná souhra po vyhraném buly ve 32. minutě: puk od Jiřího Cetkovského dostal na modrou čáru Tomáš Sedlák a ostrou ránou zvýšil na 2:0.

Olomouc se ale nevzdávala a ve třetí třetina dokázala srovnat stav. Už ve 43. minutě Olomoučtí zle zatopili Kristanovi, Diviš u levé tyčky z úhlu zamířil jen do lapačky. O minutu později snížil na rozdíl jediné branky Jiří Ondrušek – 2:1.

Hosté se pak ubránili další pardubické přesilovce a vrhli se do útočení. Zatímco ve druhém dějství byli Východočeši aktivnější, tak po snížení Hanáci výrazně ožili. Ve 49. minutě vyslal nepříjemnou střelu Kadela, po něm zahrozil Tuominen.

Východočechům mohla pomoci přesilovka na začátku závěrečné pětiminutovku, tu ale nevyužili, v následné hře se snažili hlídat střední pásmo a nepouštět protivníka do akcí. V čase 58:47 šel za katr za podražení Petr Čáslava, o deset vteřin později začala Olomouc hrát bez gólmana. Výhodu šesti hráčů v poli proti čtyřem využil Jan Knotek pumelicí od modré – 2:2.

O vítězi druhého vzájemného přátelského utkání rozhodovaly samostatné nájezdy, jako jediný se ve druhé sérii trefil Jakub Matai a dokonal tak olomoucký obrat ve Žďáru nad Sázavou – 2:3.

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

Přát., 12. 8. 2014
OLO - PCE
4:0
Přát., 14. 8. 2014
PCE - OLO
2:3sn
5. kolo, 21. 9. 2014
PCE - OLO
3:1
18. kolo, 2. 11. 2014
OLO - PCE
4:2
31. kolo, 26. 12. 2014
PCE - OLO
6:2
44. kolo, 1. 2. 2015
OLO - PCE
1:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube