23.2.2014
Jan Hrabal

Mladším dorostencům utekla v Jihlavě druhá třetina

JIHLAVA — Čtyři inkasované branky ve druhém dějství rozhodly o porážce mladších dorostenců HC ČSOB Pojišťovna Pardubice na ledě Jihlavy. Dukla se tak posunula do čela skupiny střed.

ELIOD extraliga mladšího dorostu, 30. kolo, neděle 23.2.2014, Horácký zimní stadion

Dukla Jihlava

Dynamo Pardubice

4:0
0:0, 4:0, 0:0
Branky a nahrávky: 26:04 Najman (Chylík, Kousal), 26:37 Berka (Mejzlík, Oščádal), 31:46 Adam (Čermák, Habermann), 39:04 Kousal (Najman). Rozhodčí: Kukeně – Krejčí, Stehlík. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 86. Střely na branku: 35:22. Průběh utkání: 4:0.
Dukla Jihlava: Kořenář – Habermann, Havelka, Mareš, Váňa – Adam, Berka, Čermák, Huňáček, Chylík, Kousal, Mejzlík, Najman, Oščádal, Prokš, Smutný.
Dynamo Pardubice: Groh (40:00 Klouček) – Boček, Leder, Mert, Mikulčák, Rudy, Vála, Žouželka – Blümel, Bureš, Cach, Hašek, Králíček, Kubišta, Machač, Machala, Petrus, Syrovec.

Komentář

Hned v prvním útoku se zjevil před Kořenářem Syrovec, zblízka se však neprosadil. O chvíli později pak pálil od modré zcela volný Leder, ale trefil jen clonícího hráče Dukly. V následném protiútoku Pardubic dva na jednoho po špatné přihrávce Haška nemohl vystřelit Kubišta. Několik dalších minut téměř žádné ohrožení obou gólmanů nepřineslo, hra spadla do průměru.

V polovině první třetiny se po šikovné přihrávce Cacha dostal k zakončení Machač, sjel si s pukem blíže do středu, ale svým pokusem našel jen lapačku Kořenáře. Na druhé straně v přečíslení dva na jednoho našla Kousalova přihrávka před brankou volného Chylíka, který trefil jen betony Groha.

Dukla dostala možnost přesilové hry, střela Mareše vypadla gólmanovi hostů z výstroje a zastavila se před levou tyčkou, kde si jí hostující brankář pohlídal. Krátce po buly Pardubice nevyhodily a Dukla měla další šanci, když Mareš našel na levém kruhu Berku. Útočník domácích posílal kotouč na Oščádala, zblokovaná přihrávka se vrátila znovu na hůl Berky, který už nestačil pořádně zakončit. První třetina tak skončila bez gólů.

Úvod druhé části přinesl přesilovou hru Pardubic. Hosté se však do vážnějšího ohrožení branky Dukly nedostali, domácí pozorně bránili a nedovolili hostům usadit se před branou Kořenáře. Na začátku sedmadvacáté minuty padly během třiatřiceti vteřin dva góly. Nejpve se prosadil Ondřej Najman, který se dostal před brankou Groha k puku. Napoprvé se ještě neradoval, z dorážky u pravé tyče už byl úspěšný – 1:0.

Krátce po buly se Dukla dostala znovu k puku, po ose Oščádal – Mejzlík se k puku na levém kruhu dostal Josef Berka a střelou k bližší tyči zařídil domácím dvougólové vedení – 2:0.

Pardubice mohly snížit v přesilové hře, ale Vála svojí dorážkou zblízka vůbec netrefil branku. Po vypršení trestu střílel od modré Kousal. Puk se od mantinelu za brankou odrazil k volnému Chytkovi, který zblízka nedokázal dostat puk za záda Groha. To se povedlo o minutu později Dominiku Adamovi, který se dostal před brankou k puku a zasunul jej za dezorientovaného gólmana Pardubic – 3:0.

Výbornou třetinu v podání Jihlavy korunoval čtvrtou brankou svého týmu Pavel Kousal, jenž po přihrávce Najmana nedal gólmanovi ČSOB Pojišťovny přesnou střelou šanci – 4:0.

Do závěrečné části nastoupil v brance Pardubic Milan Klouček a po třech minutách mohl inkasovat, ale zcela volný Prokš netrefil ideálně kotouč a do odkryté branky puk nezasunul. Na druhé straně mířil šikovně z levého kruhu Boček, o malý kousek ale přestřelil horní tyč, stejně jako na druhé straně střelou z první Kousal po přihrávce Najmana zpoza branky.

O osudu zápasu bylo rozhodnuto, takže se hosté snažili alespoň o čestný úspěch. Obrana Dukly v čele s gólmanem Kořenářem však bez potíží odolávala, naopak byli to právě domácí, kteří mohli přidat další branku. Čermák však po pasu Oščádala tváří v tvář Kloučkovi neuspěl.

Zápasy v sezóně

Přát., 9. 8. 2013
PCE - JIH
1:3
Přát., 3. 9. 2013
JIH - PCE
03.09.2013
3. kolo, 15. 9. 2013
PCE - JIH
0:1
12. kolo, 31. 10. 2013
JIH - PCE
3:4
21. kolo, 15. 12. 2013
PCE - JIH
6:1
30. kolo, 23. 2. 2014
JIH - PCE
4:0

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube